fbpx

Кристален Аметист: Значение, лечебни свойства, сили и употреба

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
аметист кристал какво е значение свойства сили употреба лилав скъпоценнен камък

Аметистът е красив и мощен кристал, който се използва от векове заради лечебните си свойства. Зашеметяващият му лилав цвят е само началото на многобройните му ползи, които включват всичко – от намаляване на стреса и тревожността до насърчаване на по-добър сън и дори подобряване на интуицията.

В тази публикация в блога ще разгледаме значението на този невероятен кристал, неговите лечебни свойства и многото начини, по които можете да го включите в живота си, за да подобрите цялостното си благосъстояние. Независимо дали сте нови в света на лечението с кристали, или вече сте почитатели на аметиста, ще откриете нещо ново и вълнуващо за този забележителен скъпоценен камък.

Разгледайте нашия основен наръчник за скъпоценни камъни и кристали, и открийте този който да ви завладее.

Какво е Аметист?

ametist - oven

Аметистът е лилава разновидност на кварца. Той е част от хексагоналната кристална система. Аметистът е полускъпоценен камък със стъкловиден или стъкловиден блясък. Често се среща в нюанси на виолетово и лилаво. Значението на аметиста е духовно изцеление, спокойствие и мъдрост.

 • Любимият камък на всички – обичан от 25 000 г. пр.н.е.
 • Символ на кралската власт
 • Свързва конкретния човек с божественото
 • Взема цвета си от сълзите на Дионис
 • Спомага за спокоен сън и ярки сънища

За тези, които искат да знаят как да използват аметиста в лечението; този мощен и красив камък със сигурност ще помете всички и в същото време ще остави всички, които го носят, великолепно заземени. Смята се, че е мостът, който свързва конкретното с божественото – значението на аметиста отдавна е синоним на духовност и се слави с тясната си връзка както с третото око, така и с коронната чакра.

Проследявайки родословието на този светъл камък, древните цивилизации са чествали аметистовия кристал още от 25 000 г. пр. От гърците до римляните и дори египтяните, всички са били привлечени от дълбоките лечебни сили, които излъчва аметистовият камък.

Аметистът се среща по цялото земно кълбо – от ледените кътчета на Сибир до знойните дъждовни гори на Бразилия. Аметистът означава “не опиянен” и идва от древногръцката дума – Amethystos. Гърците, осъзнавайки заземяващата острота на камъка, смятали, че могат да използват кристала, за да се предпазят от опиянение, и че носенето на аметист ще ги предпази от падане в нетрезво състояние.

Все по-често се разказва, че аметистът е придобил цвета си от кървавочервените винени сълзи на Дионис. Историята разказва, че Аметистът всъщност бил млада девойка, която се оказала на ръба на гнева на боговете, когато той бил пиян. Младото момиче извикало на помощ богинята Диана и тя я превърнала в блестящ камък. Когато Дионис осъзнал глупостта си, се разплакал в чашата си с вино и в емоцията си преобърнал чашата. Белият камък попил виното, докато то не засияло в нежен лилав оттенък.

Ако оставим настрана боговете и богините, значението на аметиста отеква навсякъде. Пиянството често се свързва с размътен ум, силни емоции и тромави решения. Затова като антидот на това Аметистът се свързва с кристална яснота, дълбоко съзерцание и чувство за контрол над живота.

За тези, които откриват, че са привлечени и от меките лилави и лавандулови нюанси на този сияен амулет, нека се потопим малко по-дълбоко и да разкрием всички тайни на камъка аметист, за да може всеки да се възползва от предимствата на въвеждането на красивите скъпоценни камъни в живота си.

Разгледайте нашето изчерпателно ръководство за скъпоценни камъни и кристали тук!

Свойства и сили на камъка Аметист

Amethyst 2 - telec

Кристалът аметист блести в целия спектър; този пурпурен камък може да бъде бледорозов по оттенък или дълбок и виолетов като сън. Минералът кварц рядко е константа, един камък може да притежава цял набор от различни нюанси и поради тази причина се счита за един от най-красивите кристални кварцове в света. Далеч от застоял камък, аметистът може да се променя с издигането и спадането на светлината или когато е поставен при различни температури. Той еволюира заедно с тялото и поради това е тясно свързан със съзнателното ни преживяване на този живот.

От простото до възвишеното; има безкрайни ползи от камъка Аметист, които обхващат ума, тялото и душата. Ето само няколко причини да държите аметиста близо до себе си.

Физически лечебни свойства на Аметист

 • Насърчава съня и почивката
 • Прочиства ума и помага за фокуса
 • Подсилва имунната система

На физическо ниво аметистът се свързва и със здравословното регенериране на клетките, насърчава успокояващия сън и почивка и спомага за хормоналния баланс. Тъй като аметистът спомага за балансиране на метаболизма и обслужва положително ендокринната система, тялото намира своята вътрешна хармония и не се блазни от производството на кортизол – което значително намалява стреса и напрежението. Наред с всичко това пурпурният оттенък на аметиста гарантира, че тялото, умът и душата остават пречистени и детоксикирани. За тези, които се борят с мъглива глава или мигрена, аметистът също може да помогне за разсейването на тези облаци.

За тези, които се борят да намалят консумацията на алкохол, аметистът насърчава притежателя си да запази трезв ум. Това е камък, който напомня, че светлите мисли и спокойствието са необходими за вземането на правилни решения в живота и че при замъгляване на съзнанието може да е трудно да се види пътят, който има най-голям смисъл.

Прекрасен лилав стимул за имунната система; скъпоценният камък аметист е известен и със зашеметяващата си способност да помага на организма да стане боеспособен и да отблъсква неразположенията и болестите, които нанасят поражения върху здравето и благосъстоянието на човека. Пречиствайки кръвта и ефективно намалявайки нивата на стрес и тревожност, имунната система получава тласък, което означава, че всичко – от дихателната система до кожата – може да намери по-високи нива на сила за лечение.

И накрая, за тези, които страдат от физическото предизвикателство да заспят вкусен тъмен и спокоен сън, наличието на аметист наблизо в часовете на сън може да гарантира, че притежателят му няма да остане буден цяла нощ. Камък, известен с това, че помага в борбата с безсънието, Аметистът изумява със способността си да донесе изобилна почивка и сила.

Емоционални лечебни свойства на Аметист

 • Спокойствие и яснота
 • Отстранява негативността
 • Помага при вземането на решения

На базово ниво аметистът е известен с това, че внася чувство на спокойствие и яснота в нашия хаотичен свят. Тези, които държат аметиста близо до себе си, ще открият, че се чувстват успокоени, заземени и успокоени по един наистина въздействащ начин. Тъй като аметистът концентрира емоциите, той може да бъде прекрасен помощник във възстановяването на тези, които страдат от непреодолими емоции, свързани със скръб, загуба и всички нюанси на тъгата. Благодарение на своята божествена духовност той е чудесен камък за напомняне на хората да не се страхуват от неизвестното.

Смъртта може да се счита за преход, промяна и скок към по-висша сфера и макар че, разбира се, има скръб при напускането на някой, който е обичан, има и живот, който трябва да се празнува, и спомени, които трябва да се ценят най-много. Аметистът ни напомня, че в духовността също има баланс – не става въпрос само за заобикаляне на негативното и за мислене, че духовното пробуждане води само до позитивно мислене, а и за разпознаване на тъмнината и почитането ѝ, без да я задържаме завинаги в сърцето си.

Той работи чудесно и за онези, които са склонни бързо да се гневят, тъй като ефективно разсейва нарастването на гнева и го заменя с ореол на спокойствие, който трудно може да бъде пресечен.

Докато аметистът работи, за да премахне негативността, която замъглява ума, той също така изглежда предизвиква искра, която разкрива най-дълбоките кладенци на вдъхновение. Когато умът ни е спокоен и съсредоточен, можем да се докоснем до творческия си ум и да разкрием всички онези идеи и интереси, които са били скрити зад стената на вътрешния хаос.

Аметистът насърчава медитацията, спомага за спокойния сън, изчиства паяжините и ни помага да открием дълбоките си пътища в живота, насърчава дълбоката трансформация в живота ни. Когато направим място в себе си за спокойна смелост, ние сме в състояние да следваме картата, която сами сме създали, и да преследваме нещата, които ще ни служат.

За тези, които се борят с изкуството да вземат решения, аметистът може да помогне да се овладее вътрешната сила, необходима за правене на избори, които работят в полза на човека. Животът ни изправя пред най-различни предизвикателства и понякога това може да накара хората да замръзнат, без да знаят накъде да поемат. Аметистът деликатно напомня на притежателя си, че не всичко е загубено и че той има вътрешното зрение, знанието и мъдростта, от които се нуждае, за да избере пътя, по който да върви.

Аметистът може да помогне и на онези, които са склонни да се разпалват в спорове, да върнат носителя си към спокойно и сдържано състояние на духа. Това е чудесен камък за подпомагане на динамиката в семейството и взаимоотношенията, тъй като поддържа равновесие и идва от място на любов.

Метафизични свойства на Аметист

 • Свързва се с коронната чакра
 • Приканва третото око да се отвори
 • Предпазва ума от тъмна магия

За тези, които искат да направят по-висок скок в духовното си пробуждане, аметистът е един от най-важните камъни в лечебния пакет. Той е силно свързан с коронната чакра и дори се твърди, че хвърля мост между физическото и духовното царство.

Третата чакра на окото е известна с това, че е един от най-мощните интуитивни инструменти, които трябва да имате в пакета. Всеки има дарбата на интуицията, всичко зависи от това как я използва. Тъй като аметистът разпалва третото око, за да се събуди, той дава възможност на шестото чувство да разцъфне. В източната философия се казва, че третото око е духовният център на съществуването на човека. То е отговорно и за това как хората възприемат реалността и доколко са отворени да отворят вратата и да излязат в духовното просветление. Цветът, свързан с чакрата на третото око, е индиго, който се свързва и с цвета на аметиста. Когато чакрата на третото око е блокирана, хората могат да се борят с чувство на депресия и тревожност и може би усещат тежестта на цинизма, която тегне върху душата им. Събуждайки третото око, човек може да събуди интуицията си, да даде воля на вътрешната си мъдрост и да върне блясъка във въображението си.

Коронната чакра е свещеният енергиен център и също е сложно свързана с камъка аметист. Там се намира космическото съзнание и хората получават така необходимите послания от Вселената и връзката с Космоса. Когато силата на коронната чакра е неизползвана или има блокаж, хората могат да се почувстват отчуждени или откъснати от заобикалящия ги свят. Те могат да чувстват, че егото им пречи твърде много. Когато коронната чакра е отворена и готова да приема, се наблюдава баланс, благополучие, по-дълбока връзка и работеща увереност в собствената мъдрост.

С дългата си история на амулет за защита не е изненадващо, че аметистът действа като противодействие на негативните енергии на външната среда. Аметистът може да предпазва от физически атаки и да защитава от нещастия. На духовно ниво той също така помага за защита на ума от черна магия и емоционална манипулация.

Рожден камък на зодиите

Лилавият аметист се свързва със зодиакалния знак риби. Свързан с месец февруари; календарна премяна, изпълнена с любов и хладните ветрове на края на зимата, Аметистът е кристал, който носи любов, светлина и своето увенчаващо спокойствие, за да преведе притежателя си до първите пролетни ритуали.

Виолетовата мека енергия е мечтателно съчетание с природата на Рибите. Тези, които имат творчески дух, дълбока емпатия и склонност към духовни пътувания. Лечебните сили на аметиста се свързват с всичко това и с много повече. И все пак понякога най-голямата сила на човека е и най-голямата му слабост. С високо ниво на емпатия Рибите понякога могат да отхапят повече, отколкото трябва да сдъвчат, и да се натъжат и прегорят в този процес. Притежаването на този скъпоценен камък на тяхна страна гарантира, че макар и да дават съчувствено ухо, те не се губят в клопките на проблемите на другите, а остават духовно заземени в собственото си пътуване.

Рибите са родени под влиянието на планетата Уран – планета, която е известна с това, че е прогресивна и мислеща за бъдещето. Богът на небето и небесните сфери, Уран, е за това да прегърнем искрата на интуицията, да кажем “да” на просветлението и да направим крачка напред към индивидуалната свобода. Присъствието на аметист на тази страна служи за защита и насърчаване на духа и напомня, че макар промяната винаги да трябва да бъде приемана, тя трябва да се извършва с ясни очи и дар на просветление.

Аметистът е рожденият камък на Водолеите, тези хладни и сдържани носители на водата в света. Друг прозорлив звезден знак, родените под знака на Водолея са известни с дълбокото си виждане, високия си интелект и с това, че не се страхуват да използват напористата си природа. Макар да имат репутацията на твърде аналитични и може би леко хладни, аметистът е чудесен спътник, когато става въпрос за балансиране на носителите на вода, като внася своите спокойни комуникативни умения и приканва Водолеите да запазят най-доброто от своята природа.

Как да използваме скъпоценните камъни и кристали от Аметист?

Amethyst - telec

 • Носете за спокойствие и поток
 • Използвайте за медитация
 • Създава спокойно пространство в дома

Природният транквилизатор мигновено успокоява всяко пространство, в което е поставен. За тези, които искат да знаят как да използват аметиста, за да достигнат пълния си потенциал, тези съвети ще гарантират, че всеки ще получи най-доброто от този красив камък.

1. Като бижута

Носенето на аметистов кристал е един от най-добрите начини да се гарантира, че коронната чакра и чакрата на третото око са винаги в приток. Бижутата с аметист са популярни и с толкова голямо разнообразие е лесно да изберете изделие, което да се впише безпроблемно във всеки вид начин на живот. Аметистовите гривни, гривни, тревожни камъни и висулки са добра инвестиция, тъй като могат да се носят всеки ден. Притискането на аметист към кожата може да бъде и най-силния начин да приемете лечебната енергия. Голата кожа приканва камъка да освободи вибрациите си директно в тялото, като усилва силата му и гарантира, че тези, които избират аметист, винаги получават най-доброто от инвестицията си в грижа за себе си.

Аметистът е един от най-добрите кристали за използване като помощно средство при медитация. Камъкът излъчва енергия, която насърчава маймунския ум да се предаде и да бъде спокоен. С аметист наблизо по време на медитация третото око и коронната чакра със сигурност ще се отворят, разчиствайки пътя за силите на Вселената да проникнат директно и да дадат насоки. За тези, които не носят аметистов амулет, дръжте парче или клъстер аметист в лявата си ръка по време на медитация.

Други камъни, които се съчетават добре с аметист, са турмалинът за засилване на защитната енергия. Розовият кварц също може да бъде чудесен спътник на аметиста, тъй като е в състояние наистина да добави към тези любовни вибрации. Аметистът и Аквамаринът също носят истина, спокойствие и балансиращ поток и представляват прекрасно партньорство за тези, които искат наистина да се докоснат до творческата си страна. За тези, които търсят ярък прилив на енергия по всяко време, Цитринът и Аметистът създават вечното лято на сърцето.

2. За козметична грижа

Аметистът се е превърнал в популярна съставка в продуктите за красота поради многобройните си лечебни свойства. Маски за лице, серуми и други продукти за грижа за кожата, наситени с аметист, могат да помогнат за насърчаване на здрава кожа и намаляване на нивата на стрес. Аметистът е известен със своите успокояващи и умиротворяващи свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпаленията и за насърчаване на цялостното благосъстояние.

В допълнение към грижата за кожата, аметистът може да се използва и в рутинната грижа за косата. Гребените и четките с аметист стават все по-популярни поради способността им да насърчават здравословния растеж на косата и да намаляват нивата на стрес. Като включите аметиста в рутинните си процедури за красота, можете да изпитате мощните лечебни свойства на този кристал и да подобрите цялостното си благосъстояние.

3. В дома

Аметистът е отличен кристал за използване в дома, за да се създаде мирна и спокойна среда. Поставянето на аметистови кристали на централно място в дома ви, например във всекидневната или спалнята, може да помогне за релаксация и намаляване на нивата на стрес. Можете също така да добавите аметист към домашния си интериор, като го включите в декоративна купа или ваза или като го използвате като тежест за хартия на бюрото или рафта с книги. Аметистът може да се използва в дома, за да помогне за изграждането на свободния поток на Фън Шуй.

Освен че спомага за релаксацията, аметистът може да помогне и за подобряване на потока от положителна енергия в дома ви. Можете да поставите аметистови кристали на места, където енергията е склонна към застой, като например в ъглите или близо до вратите. Аметистът е един от най-силните защитни кристали за дома, който спомага за свободното протичане на положителна енергия в целия ви дом, създавайки по-хармонична среда.

4. В офиса

В забързания свят на работата е лесно да се стресираме и претоварим. Аметистът може да помогне да се преборите с тези чувства и да насърчи усещането за спокойствие и съсредоточаване в офиса. Можете да поставите аметистови кристали на бюрото си или в офиса, за да намалите стреса и да насърчите по-позитивна работна среда.

Аметистът може също така да помогне за подобряване на креативността и продуктивността на работното място. Като поставите аметист на работното си място, можете да се възползвате от вътрешната си креативност и да намерите вдъхновение за работата си. Той може също така да ви помогне да останете фокусирани и мотивирани през целия ден, да намалите отлагането и да насърчите по-ефективен работен ден, което го прави един от предпочитаните кристали за пари.

Освен че насърчава спокойствието и творчеството, аметистът може да ви помогне да се предпазите от негативната енергия на работното място. Като поставите аметистови кристали в офиса си, можете да създадете защитен щит около себе си, който да ви предпазва от негативна енергия и да насърчава по-позитивна работна среда.

5. В автомобила

Поставянето на аметистови кристали в колата ви може да помогне за създаването на спокойна и успокояваща среда по време на пътуване. Можете да поставите аметистов клъстер на арматурното табло или да окачите аметистова висулка на огледалото за обратно виждане, за да осигурите непрекъснат източник на лечебна енергия. Аметистът може да помогне за намаляване на стреса, да насърчи релаксацията и да подобри яснотата на ума, което го прави идеален кристал за използване по време на шофиране.

В допълнение към насърчаването на спокойна и успокояваща среда, аметистът може също така да ви помогне да се предпазите по време на пътуванията си. Аметистът е известен с мощните си защитни свойства и може да ви помогне да се предпазите от негативна енергия и електромагнитно излъчване. Независимо дали пътувате до работа, или се отправяте на дълго пътуване, поставянето на аметист в колата може да спомогне за безопасно и положително пътуване.

Как да почистваме камъни и бижута от Аметист

amethyst

 • Почистване със звук или размазване
 • Зареждане с лунна светлина

Част от знанието как да използвате аметиста означава да знаете как да се грижите за този кристал, така че той да продължи да носи здраве, чудеса и пълно благополучие. От изчистването до съветите за ежедневна грижа – това са малките начини да поддържате коронния камък да блести със сила и светлина.

Тъй като кристалите събират енергии, е важно да ги поддържате изчистени и чисти, за да не се разклатят. Като красиви абсорбиращи гъби, лечебните кристали могат да променят мелодията си, за да вибрират с честотата, която са уловили по време на лечебния сеанс. Когато се отбие от собствената си честота, това означава, че не осцилира правилно и следователно ще бъде по-малко ефективен.

Изчистването на този кристал след лечебен сеанс или след като някой друг е боравил с него, е важно, за да се запази той здрав и свеж. Един от начините за изчистване на кристали е чрез вокално тонизиране. Макар че не е важно да уцелите точната нота, важно е да държите аметиста, да поемете дълбоко въздух и да си представите нещо, което изпълва душата с ясна чиста енергия. С издишването издайте тонален звук, който предава това. Обикновено вместо глас се използва и пееща купа, гонг или барабан.

Журито не е наясно дали аметистът трябва да се зарежда или не, особено ако се поддържа максимално изчистен. Но зареждането на кристала няма да навреди, тъй като аметистът е прекрасно съгласуван с Вселената. Поставянето му от време на време навън през нощта, на лунна светлина, ще дари камъка Аметист с лунната енергия, от която се нуждае. Студът също може да направи чудеса за зареждането на камъка, така че един прост метод е да го поставите в хладилник или охладено пространство за една нощ.

Геоложки свойства на Аметистовите камъни и кристали

Свойства на аметист
Химична класификацияМинерал
Химична формулаSiO2.
Кристална системаТригонална
ЦвятВиолетово до лилаво
ПрекъсванеБял
БлясъкСветъл
ПрозрачностПрозрачен до полупрозрачен
ПрисъствиеСветовно, често в геоди или във връзка с вулканични скали
ФормиранеТворени от високотемпературни хидротермални вени или в кухини в магмени скали като гранит и базалт
ДиафанностТранспарентен до полупрозрачен
КлеативностНяма
Твърдост на Мох7
Специфична тежест2,65
Диагностични свойстваВиолетов до лилав цвят и често се среща в геоди или кухини във вулканични скали
Химичен съставКимичен диоксид (SiO2) със следи от желязо, алуминий и други елементи
Кристална системаТригонална
Оптични свойстваУниаксиални
Индекс на пречупване1,544-1,553
Двойно пречупване0,009
2V ъгъл83°-85°
Дисперсия0,013
Други характеристикиФлуоресцира под ултравиолетова светлина и може да бъде термолуминесцентен

Обобщение

За тези, които искат да запалят своята духовност, да върнат мира и хармонията в своя свят и да възстановят баланса на чакрите си – аметистът е идеалният камък, който трябва да държат наблизо. Като инструмент, който се използва широко по пътя към изцелението и по-високите равнини на съзнанието, аметистът ще подчертае най-спокойната личност, ще помогне на някого да намери място във Вселената и ще прикани притежателя си да скочи по-високо.

Въпреки че са наречени лилави аметисти, те могат да се предлагат обогатени в различни нюанси под този чадър. Някои аметисти ще бъдат тъмнолилави като четка на лятното небе, други ще са с бледо индигово изпиране, а за тези, които търсят по-нежен камък – лавандуловият аметист се усеща свеж и спокоен като разстланите парфюмирани полета на Прованс. От клъстер от аметист, единичен камък за олтара или бижу от силно енергизиран аметист, което да се притиска към кожата и да изпълва душата със знание, благополучие и духовно чудо – само наличието на това лилаво кълбо наблизо е красива награда за пълен емоционален баланс.

Има причина този камък да се използва от векове – от римляните, които вярвали, че индиговите оттенъци ще ги спасят от пиянски разврат, през Екатерина Велика, която се украсявала с лечебните му вибрации, до тибетските будисти, които отдавна свързват нежния камък с природата на Буда, и египтяните, които изпращали мъртвите си в задгробния живот със защитния камък, за да ги напътства – отдавна аметистът е свързан с магията и мистиката. Но разгадайте легендите и ще откриете дар от земята, който свързва ума с небесата. Аметистът е свързан с намирането на спокойно място в себе си, за да можете да устоите със сила в този сложен свят.

Какво мислите за аметиста? Развълнувани ли сте от неговите богати духовни и лечебни вибрации? Споделете в коментарите.

Интересни факти за Аметиста

Аметистът е обичан скъпоценен камък с богата история и много очарователни свойства. В този раздел ще разгледаме някои интересни и изненадващи факти за този красив кристал.

Какво прави Аметистът?

Аметистът е изключително спокоен и духовен скъпоценен камък. Известен е с това, че отваря коронната чакра, помага за облекчаване на главоболие и безсъние, балансира емоциите и поддържа ума в спокойно и ясно състояние. Тези, които искат да се откъснат енергийно от хаоса на света, могат да открият, че аметистът успокоява и центрира по всички най-добри начини.

За какво е полезен Аметистът?

Аметистът е добър скъпоценен камък за успокояване на тялото, ума и душата. За тези, които страдат от напрежение, главоболие, безсъние и всякаква форма на тревожност, аметистът ще ви успокои и ще внесе мир, изцеление и спокойствие в света ви. Той също така е полезен за вземане на решения, яснота и усещане, че имате чувство за контрол над живота си, като същевременно сте отворени за отдаване на възможностите.

Как да почистим Аметиста?

Тъй като аметистът поглъща много лоша енергия и има високи вибрации, той трябва да се почиства редовно, за да работи на върха на възможностите си. Един от най-добрите начини за почистване на аметиста е да го пуснете под хладка вода за бързо изпускане. Можете също така да използвате тонизиране на гласа, звукови бани и размазване, за да поддържате лилавия си скъпоценен камък чист.

Може ли Аметистът да се потапя във вода?

По принцип аметистът може да се използва във вода, тъй като е оценен на 7 по скалата на Моос за твърдост, което означава, че водата не би трябвало да причини твърде големи щети на кристала. Въпреки това, както при всички кристали, трябва да ограничите времето, което скъпоценният камък прекарва във вода. Не се препоръчва и да го оставяте в солена вода за по-дълъг период от време, тъй като това може да доведе до увреждане на камъка.

Колко струва Аметистът?

Някога аметистът е бил смятан за истински рядък и скъпоценен камък, който се е равнявал на сапфир. Аметистът е бил много скъп камък – наравно със скъпоценни камъни като сапфир и смарагд. В съвременния свят е сравнително лесно и достъпно да се вземе камък аметист. Въпреки това, този някога много скъп камък сега е сравнително достъпен, тъй като Аметистът се намира доста лесно. Цената варира в зависимост от шлифовката и качеството на скъпоценния камък. За точни цени, разгледайте нашия магазин.

Как да зареждаме Аметист?

Аметистът обича да се зарежда от време на време. Един от най-добрите начини да заредите аметиста си по сигурен и безопасен начин е да го поставите на лунна светлина за няколко часа. Можете също така да го оставите в компанията на други зареждащи се скъпоценни камъни като ясен кварц и селенит.

Какъв цвят е Аметистът?

Аметистът е един от най-популярните лилави скъпоценни камъни. Той може да се среща в различни нюанси на лилавото, вариращи от мек люляков до наситен гроздов цвят. Най-добрите образци от аметист се считат за тъмнолилави или червеникаволилави с малко или никакво зониране на цвета.

Какво означава Аметист?

Името на аметиста идва от гръцката дума за “не опиянен”. Това означава, че скъпоценният камък има репутацията на носител на яснота, равновесие, спокойствие и сладко вземане на решения, които не са помрачени от паника или външен хаос. Ето защо аметистът е толкова популярен камък за тези, които искат да останат свързани със собственото си чувство за мъдрост и да се отпуснат напълно, независимо от това какво им поднася животът.

Какво представлява Аметистът?

Аметистът е разновидност на кварца. Той се разпознава мигновено благодарение на лилавия си цвят. Цветът на скъпоценния камък може да варира от бледолилав до тъмнолилав. Този полускъпоценен камък има стъкловиден блясък и е част от хексагоналната кристална система. Аметистът се слави със спокойната си енергия и връзката си с висшето мислене и коронната чакра.

Как да разберем дали Аметистът е истински?

Можете да разберете дали вашият аметист е истински, като разгледате цветовото зониране на камъка. Истинският аметист ще има вариации в цвета, а не ще бъде с един блок оттенък. Истинският аметист има нюанси на бяло и синьо и също така има нишки и зони на примеси под повърхността. Ако видите въздушни мехурчета в скъпоценния камък, това може да означава, че вашият аметист е изработен от стъкло и най-вероятно е фалшив.

Как да използваме Аметист?

Ако искате да привлечете цялата сила и сладко спокойствие на камъка аметист, най-добрият начин да го направите е да го носите. Носенето на аметист до тялото и директният контакт с кожата са чудесен начин да се уверите, че сте свързани с енергията на скъпоценния камък. Можете също така да използвате аметист в дома си, за да внесете нежна любяща енергия в пространството, и да спите с него под възглавницата си, за да се отървете от безсънието.

Безопасна ли е Аметистовата вода?

Тъй като аметистът е с висока оценка по скалата на Моос за твърдост и е разновидност на кварца, той се счита за относително безопасен за водата. Това означава, че той може да се намира във вода за определен период от време, без да се повреди скъпоценният камък. Въпреки това при всички кристали се препоръчва да се ограничи продължителното излагане на вода и солена вода.

Къде се намира Аметистът?

Аметистът се среща по целия свят и се добива на много международни места. Сред популярните места за добив на аметист са Бразилия, Шри Ланка, Уругвай и Сибир. Находища на аметист можете да откриете и в Канада, Франция, Мианмар, Мароко и на други места.

Къде да поставим Аметиста върху тялото?

Ако искате да използвате аметист, за да отворите коронната си чакра, можете да го поставите близо до (или на) върха на главата си. Можете също така да носите камъка Аметист в обеците си, за да насърчите отварянето на коронната чакра и третото око. Носенето на аметист като амулет около врата или като гривна или пръстен също може да ви помогне да останете благословени със спокойната енергия, която този скъпоценен камък носи.

Как се образува Аметистът?

Като форма на кварца, аметистът се образува дълбоко в магмените вулканични скали. Тези красиви базалти са място, където се срещат минерали и вода и с течение на времето това води до образуването на лилавия камък в тези места. Съвършената буря от време, силициев диоксид и желязо и издълбана скала създава най-добрата среда за разцъфтяването на този скъпоценен камък.

Как изглежда Аметистът?

Може да разпознаете аметиста веднага щом го видите, тъй като скъпоценният камък има непогрешим лилав оттенък. Той може да бъде бледолилав или по-близък до виненочервения, а дори и до тъмночервенолилавия. Под повърхността му може да има мътна окраска или в суров вид да е почти искрящ.

Какви лоши ефекти има камъкът Аметист?

Понякога може да реагираме по различен от очаквания начин на кристалите и камъните в живота ни. Взаимодействието с Аметиста може да причини замайване, гадене, подуване на корема, кожни проблеми или болка в гърдите. Като цяло това е рядко срещано явление, но ако все пак имате нежелана реакция или усещате, че енергията е твърде силна, можете да опитате да държите аметист в близост и да го изграждате в близост до тялото.

Какво прави Аметистът в духовно отношение?

В духовен смисъл аметистът има голяма енергия на коронната чакра. Коронната чакра е една от най-духовните ни чакри, тъй като отговаря за всички висши скокове и учене. Когато коронната ни чакра е отворена, ние сме в състояние да останем свързани с широкия свят и да настроим ушите си така, че да слушаме внимателно посланията, които Вселената има да сподели. Тя може също така да ни помогне да се свържем с интуицията си и да работим върху вътрешната си мъдрост. Тя може също така да ни помогне да защитим съзнанието си от психически атаки и емоционални манипулации.

За какво служи Аметистът?

Аметистът е чудесен камък за изчистване на ума, намиране на спокойствие и постигане на равновесие в тялото и душата. Физически той може да се използва за мигрена, безсъние и имунната система. В умствено отношение може да се използва за успокоение, яснота и вземане на решения. В духовно отношение може да се използва за свързване и отваряне на коронната чакра.

Как да почистим кристала Аметист?

Ако искате бързо да почистите аметистовия си кристал, просто го пуснете под вода за няколко минути, за да стимулирате енергийно разтоварване. Други начини за почистване на аметиста могат да включват размазване на камъка с пало санто или градински чай и използване на звукови бани и гонгове. Можете също така да го оставите в присъствието на други пречистващи и зареждащи кристали като селенит и чист кварц.

Можете ли да носите Аметист всеки ден?

Аметистът е великолепен камък, който можете да приемате в света си всеки ден. Носенето на аметист всеки ден може да ви гарантира, че ще останете покрити с облак от мекота и спокойствие. С ежедневното носене на аметист можете да настроите собствената си енергия към уникалните високи вибрации на камъка, както и да поддържате отворена коронната си чакра, сърцето си свързано с мъдростта и ума си настроен към посланията на Вселената.

Как да активирате Аметиста?

Един от най-добрите начини за активиране на аметиста е да го носите. Това е скъпоценен камък, който жадува за връзка и изцеление, така че ще работи в хармония с тялото, ума и душата ви. Можете също така да активирате своя аметист, като го държите близо до себе си или го държите по време на медитация.

Как да медитираме с Аметист?

Има много начини да медитирате с аметист и да призовете зрялата му духовна енергия. Можете да медитирате с него, за да отворите коронната си чакра, като поставите скъпоценния камък на върха или около върха на главата си по време на медитация. Можете да направите кристална решетка с аметист и да поставите себе си в средата. Можете да държите тревожния камък Аметист по време на медитация, за да му позволите да абсорбира страховете ви и да подхранва мечтите ви.

Колко рядък е Аметистът?

Аметистът е един от най-популярните и обичани скъпоценни камъни в света. Въпреки че се смята за един от най-редките членове на кварцовото семейство, той се среща в изобилие по целия свят, тъй като се добива на много места.

Какво прави Аметиста лилав?

Наличието на желязо, дразнене и други микроелементи, включително преходни метали, се обединяват, за да придадат на аметиста интригуващия му лилав оттенък. В митологията се смята, че аметистът е получил цвета си от сълзите на Дионис – бога на плодородието и виното.

Какви са лечебните свойства на Аметиста?

Аметистът има много лечебни свойства, които се отразяват на тялото, ума и душата. Що се отнася до лечението на тялото, аметистът прави чудеса с имунната система и може да помогне за облекчаване на напрежението и главоболието, както и за насърчаване на сладък възстановяващ сън. В умствено отношение аметистът може да премахне притесненията и страховете и да ви насърчи да мислите ясно и да се доверите на вътрешната си мъдрост. В духовно отношение аметистът може да отвори коронната чакра и да ви свърже с по-висши енергии.

Какво представлява камъкът Аметист?

Аметистът е полускъпоценен лилав скъпоценен камък, който съществува от векове. Той е член на семейството на кварца и е известен с дълбокото си лилаво оцветяване. Аметистът е един от най-спокойните скъпоценни камъни и се смята, че носи духовно изцеление, яснота и космическа енергия на всички, които го носят.

Може ли Аметистът да бъде на слънце?

Аметистът може да се справи добре със случайните слънчеви лъчи, но прекаленото излагане на слънце може да доведе до избледняване на великолепния му лилав цвят. Тъй като аметистът е съставен от силиций, кислород и желязо, оставянето му на слънчева светлина или на ултравиолетови лъчи може да доведе до избледняване на цвета, особено когато въпросният камък е с по-тъмен виолетов оттенък.

На колко години е Аметистът?

Аметистът съществува от много отдавна. Историята и митологията му датират дори от Древна Гърция, а други древни цивилизации са възхвалявали лилавия камък още от 25 000 г. пр.н.е. В стария свят аметистът е бил смятан и за един от кардиналните скъпоценни камъни.

В кой месец е роден Аметистът?

Аметистът се свързва с рождения месец февруари. Този скъпоценен камък с лилав оттенък е отличен подарък за всеки, роден през този месец. Свързан е и със зодиакалния знак Риби, тъй като и двата имат една и съща управляваща планета Уран. Свързан е и с Водолея и е чудесен камък за спътник на носителите на вода в света.

На коя чакра помага Аметистът?

Аметистът е скъпоценен камък за коронната чакра. Коронната чакра е мястото, където свързваме духовната и физическата сфера. Когато коронната ни чакра е отворена, ние можем да се свържем с посланията на космоса и да намерим баланс, по-широкообхватно мислене и увереност в собствената си мъдрост. Аметистът се свързва и с чакрата на третото око, която ни помага да събудим интуицията си и да поканим вътрешната мъдрост да се разгърне.

Къде да поставим Аметист?

Най-доброто място за поставяне на аметист е върху тялото под формата на бижута, за да можете да носите спокойната му енергия навсякъде. Ако искате да пренесете аметиста в дома си, можете да го поставите в спалнята за по-сладък сън. Можете също така да го поставите във всяка стая или пространство, свързано с напрежение или висока енергия, така че да внесе своя любящ баланс и да успокои ситуацията.

Къде да поставим Аметист в спалнята?

Ако искате да създадете сладко и успокояващо пространство, което да приканва към добър сън, можете да пренесете аметиста в спалнята. За здрав сън можете да го поставите под възглавницата си и да оставите нежните му вибрации да облекчат тревогите и да ви увлекат в света на съня. Можете също така да поставите кристална кула или талисман до леглото си, за да внесете нежна енергия и да държите лошите вибрации и тревогите настрана.

Защо Аметистът е лилав?

Аметистът се слави с лилавите си нюанси и това е една от най-разпознаваемите характеристики на скъпоценния камък. Причината, поради която аметистът е лилав, се крие в неговия състав. Наличието на примеси, желязо и нормална радиация в скалите води до това, че този скъпоценен камък е надарен с ярките си нюанси.

Мога ли да нося Аметист всеки ден?

Аметистът е чудесен скъпоценен камък за ежедневно носене. Тъй като този камък е пропит със спокойствие, той може да ви донесе успокояващи лечебни вибрации във всяка минута от деня. Животът може да бъде напрегнат и пълен с хаос, но независимо от всичко, този скъпоценен камък ви помага да останете стабилни, свързани и хладни като краставица, знаейки, че вашата мъдрост, интуиция и висшето благо винаги ще ви подадат ръка.

Помага ли Аметистът при тревожност?

Да, аметистът е великолепен камък, който помага при тревожност, депресия и всякакви други предизвикателства, които сякаш ви дърпат надолу. Аметистът помага за прочистване на ума, за отмиване на токсичните мисли и ни поддържа спокойни, съсредоточени и вечно присъстващи тук и сега. Той също така насърчава стабилния сън и облекчава напрежението и главоболието в тялото – и двата фактора могат да окажат огромно влияние върху нивата на тревожност.

Защитава ли ви Аметистът?

Аметистът е естествено защитен скъпоценен камък, въпреки че предпазва по различен начин от камъни като обсидиан и черен турмалин. Аметистът ви помага да поддържате равновесие, спокойствие и да се предпазвате от спираловидни мисловни модели. Той може също така да ви предпази от емоционални манипулации и проблеми, свързани със стреса и тревожността.

Как да полираме Аметиста?

Ако искате да полирате суровия аметист, трябва да използвате най-финия клас шкурка, който можете да намерите – около 180. Полирайте камъка, като го полеете с малко вода и след това с помощта на шкурка изгладите всички фасети. Повторете процеса с шкурка от клас 400, след което преминете към клас 600 и накрая към шкурка с грапавост 1200.

Каква енергия има Аметистът?

Аметистът има силно успокояваща енергия. Това е камък, който умее да балансира, да успокоява и да ви връща към духовния център. За тези, които се борят с напрежението, безсънието, тревожността и други спираловидни мисли – Аметистът е уникален лечебен камък, който осигурява сладко облекчение.

От какво е съставен Аметистът?

Аметистът е кварцов камък, който се състои от минерала силициев диоксид, кислород и следи от желязо. Именно следите от желязо и други примеси му придават този уникален лилав цвят, който всички ние познаваме толкова добре. Той произхожда от метаморфни или магмени скали, но рядко се среща в седиментни скални форми.

Какъв вид скала е Аметистът?

Аметистът произхожда от метаморфни или магмени скали. Той не се среща често в седиментни скали, тъй като в тези скали няма подходящи условия или необходимите химикали за образуването на аметист. Аметистът се образува, когато подходящите минерали и вода се срещнат в издълбаните места на тези скали и отнеме време да се образуват. Аметистът е член на семейството на кварца.

Колко твърд е Аметистът?

Аметистът е твърд скъпоценен камък. Той е с твърдост 7 по скалата на Моос, което го прави изключително издръжлив камък, който няма вероятност да претърпи твърде големи щети, когато бъде поставен във вода или когато претърпи случайни удари. Ето защо аметистът е подходящ за бижута като пръстени, висулки и гривни.

Как да използваме Аметистовия клъстер?

Аметистовите клъстери идват с невероятна енергия и най-добрият начин да ги използвате е просто да ги поставите в дома. Ако ги поставите на нощното си шкафче, ще внесете в пространството чист релакс. Поставянето на аметистов клъстер в работното ви пространство може да помогне за ясното мислене и творчеството. Поставянето му в споделено пространство ще ви помогне да внесете хармония в дома.

Как да използвате Аметистово махало?

Първо, поставете аметистовото махало в дланта си и общувайте с камъка си кои движения означават “да” или “не”. Можете да направите това, като зададете на камъка няколко много прости въпроса и след това го държите между показалеца и палеца си и го движите, за да демонстрирате движенията. Така ще програмирате махалото си. Продължете да задавате няколко прости въпроса, докато енергиите ви се синхронизират, преди да преминете към по-дълбоки въпроси.

Рядкост ли е черният Аметист?

Няма черен аметист, но има аметист, който изглежда толкова тъмен на цвят, че може да се смята за черен. Този камък е с много дълбок лилав черникав цвят и има страхотна заземяваща енергия. В него има включения от хематит, които му придават този странен и сюрреалистичен цвят (да не говорим за заземяващата енергия). Този вид аметист се среща рядко и често се добива в Уругвай и Бразилия.

Какво представлява Аметистът лусака?

Аметистът Лусака се счита за една от най-добрите форми на аметиста. Добива се в Африка и има наистина наситено наситено лилаво оцветяване, което предизвиква възхищение по всички правилни причини. Тази версия на аметиста внася и сини и червени нюанси в сместа – придавайки още по-голяма дълбочина и наслада на този царствен и кралски изглеждащ камък.

Какво представлява руският Аметист?

Руският аметист е един от най-високите класове аметист. Той идва от сибирските мини и се отличава с ярки цветове в нюанси на наситено лилаво, синьо и червено. Естествено добивани от земята, тези скъпоценни камъни са много редки и затова се смятат за изключително търсени.

Колко издръжлив е Аметистът?

Аметистът е доста издръжлив скъпоценен камък. По скалата на Моос той има степен на твърдост 7, което го прави по-устойчив от диаманта, отколкото от по-мек камък като калцита. Можете да носите аметист без особени притеснения и да се занимавате с ежедневните си дела, без да се притеснявате, че може да счупите или напукате скъпоценния си камък.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu