fbpx

Черни скъпоценни камъни и кристали – видове, значения, сили и свойства

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
черни скъпоценни камъни и кристали в зелени цветове имена видове сили значение

Черните скъпоценни камъни са загадъчни и интригуващи. Те са документирани в историята и продължават да играят важна роля в съвременното общество благодарение на своята символика и възприемани свойства.

Черният цвят често се свързва със знанието, плодородието, чистотата на духа, защитата, пречистването и детоксикацията, както и с живота и смъртта. И така, как този тъмен нюанс се е превърнал от символ на обреченост и смърт в нещо красиво и загадъчно? Разберете повече за най-красивите черни камъни черни кристали и техните значения с нас!

Символиката на черните скъпоценни камъни

  • Черното често се свързва със злото, смъртта и свръхестественото. Това се дължи на страха на човечеството от тъмното и от неизвестното. В същото време знаем, че тъмнината предлага и знания и мъдрост, които тепърва ще откриваме.
  • Следвайки този ред на мисли, в съзнанието ни изниква богинята Кали. Тя е богинята на промяната и времето и за нея се казва, че носи както живота, така и смъртта. Често е изобразявана като жена със синя или черна кожа. Това създава връзка между черния цвят и смъртта, както и живота.
  • За древните египтяни богатата почва по поречието на река Нил е била черна и за тях черният цвят наподобява плодородие. Той може да се отнася и за начина, по който животът се появява от мъртвите и тъмнината.
  • През Средновековието черното мастило е било най-лесно за виждане и писане, което го превръща в основен символ на знанието и образованието. Черно носят и хората с власт, например съдиите.
  • Макар че мнозина вярват, че в тъмното дебне опасност, често забравяме, че в тъмното можем да намерим убежище и защита. Животните се крият в сенките и дългата трева, а ние се крием в сенките, когато искаме да останем скрити.
  • В бейзбола играчите често мажат очите си с въглен, за да ги предпазят от слънцето, тъй като черният цвят поглъща светлината. Въгленът е и мощен детоксикатор и е известно, че абсорбира токсините както в човешкото тяло, така и в околната среда.
  • По същия начин, по който въгленът абсорбира токсините, черните кристали са в състояние да абсорбират негативните енергии и да осигуряват защита.

Какви скъпоценни камъни са черни?

Черен нефрит

Въпреки че нефритът обикновено се свързва със зеления скъпоценен камък, този китайски скъпоценен камък се предлага и в черен цвят, когато в камъка има високи нива на желязо.

Този черен скъпоценен камък се предлага в две версии, а именно жадеит и нефрит, като нефритът е по-достъпен от двата.

Какво е значението на черния нефрит?

Творчество

Черен сапфир

Тази форма на сапфира се среща рядко, въпреки че все още се счита за по-малко ценна от останалите разновидности. Тези черни скъпоценни камъни могат да бъдат полупрозрачни или прозрачни и не винаги са непременно чисто черни. Те често имат оттенъци на синьо и лилаво.

Съществуват и черни звездни сапфири, които се отличават с уникални шарки в резултат на действието на хематит и рутил.

Какво е значението на черния сапфир?

Мъдрост на доверието в интуицията, защита и отклоняване на негативността.

Черен диамант

В миналото черните диаманти са били посрещани с неодобрение и не са били популярни. В днешно време необичайният камък е по-популярен от всякога и в резултат на това стойността им е скочила до небето. Тези черни скъпоценни камъни са рядкост и са открити само в Бразилия и Африка.

Какво е значението на черния диамант?

Вечна любов, трансцедентност и харизма.

Черен джет

Терминът черен струен диамант произлиза от този невероятно черен камък. Той е изработен от дърво и има характеристики, подобни на тези на кехлибара. В древни времена е бил камък на траура.

Какво е значението на черния джет?

Защита от врагове и зли сили.

Черни перли

Това е една от най-редките за намиране перли, а да, перлите се считат за скъпоценни камъни!

Какво е значението на черната перла?

Надежда за наранени сърца и защита от негативна енергия.

Черен яспис

Камъните от яспис често са многоцветни и могат да бъдат в почти всеки цвят. Някои от тях могат да се отличават с шарки, наподобяващи мрамориране, ивици и петна, ленти, орбитални пръстени и пламъци. Той е издръжлив и подходящ за всички форми на бижута.

Какво е значението на черния яспис?

Лечение и предпазване от негативни енергии.

Черен гранат

Гранатите са предимно червени и се бъркат с рубините, но се срещат и в черен цвят. Те са здрави, издръжливи и устойчиви черни скъпоценни камъни, което ги прави чудесен избор за бижута, които искате да носите всеки ден. Меланитът, форма на черния гранат, е по-често срещаната версия на камъка, а другата по-рядко срещана е андрадитът.

Какво е значението на черния гранат?

Пречистваща енергия.

Черен шпинел

Този черен скъпоценен камък често се използва за заместител на рубините и може да бъде изрязан и оформен в почти всеки от разпространените дизайни на скъпоценни камъни.

Какво е значението на черния шпинел?

За изчистване на проблеми и връщане на човека в първоначалното му състояние.

Черен турмалин

Когато става въпрос за турмалин, черните камъни са най-разпространени и лесно достъпни. Можете да ги намерите в широка гама от размери и шлифовки, за да подчертаят всяко бижу. Лесно достъпният статус на скъпоценните камъни е намалил популярността им, но те остават забележителен вариант за всяко бижу.

Какво е значението на черния турмалин?

Пречистване.

Черен циркон

Ако търсите заместител на диаманта, цирконът е най-добрият вариант. Тези черни скъпоценни камъни обаче са крехки и не се препоръчват за ежедневно носене. Освен това той е много труден за намиране скъпоценен камък.

Какво е значението на черния циркон?

Насочване и постигане на цели.

Обсидиан

Вулканичната дейност е изиграла роля за формирането на тези камъни и те са едни от най-старите скъпоценни камъни на земята. През средновековната епоха обсидианът се е използвал за рязане на материали, изработване на огледала и създаване на бижута. Камъкът е склонен към надраскване и не е подходящ за ежедневно носене.

Какво е значението на обсидиана?

Лечение, защита и казване на истината.

Скаполит с черни котешки очи

Този черен камък има хатоични свойства, които при излагане на светлина наподобяват котешко око. Той се среща рядко и е наличен само в някои разновидности на скъпоценните камъни. Черният скаполит “Котешко око” е рядък и се смята за колекционерска ценност. Той не е много издръжлив и има ограничено приложение, когато става въпрос за бижута.

Какво е значението на черния скаполит с котешко око?

За отблъскване на зли духове и опасности.

Черен оникс

Черният оникс има редуващи се бели и черни ивици, като в състава на някои от тях има дори червено. Този издръжлив камък се среща рядко и често се боядисва, за да се подчертае цветът му.

Какво е значението на черния оникс?

Защита и заземяване.

Диопсид с черна звезда

Тези черни скъпоценни камъни са шлифовани по начин, който подчертава свойствата на астеризма, които ги правят толкова желани. Някои от тях могат да изглеждат със зелени оттенъци, но това не е така; тези камъни са черни.

Какво е значението на диопсида с черна звезда?

Любов и вярност.

Черен рутилов кварц

Уникален, издръжлив и достъпен, черният рутилов кварц е чудесно допълнение към всяко бижу. Тези камъни също така често се изрязват на мъниста или се издълбават в орнаменти.

Какво е значението на черния рутилов кварц?

Късмет и успех.

Лечебни черни скъпоценни камъни и кристали

Кристалите и скъпоценните камъни отдавна се използват заради своите лечебни и духовни свойства. Нека разгледаме някои от най-широко използваните черни кристали и какво се смята, че правят.

Шунгит

Смята се, че е от съществено значение за енергията и насърчава изцелението. Този черен кристал има висока вибрация и древен произход; някои дори твърдят, че този черен камък може да пречиства водата.

Илваит

Този камък може да служи за широк спектър от цели, които включват мъдрост, защита, заземяване, независимост и истина.

Индигово габро

Направен от разтопена магма, този камък е заземяваща сила. Смята се, че той ви помага да се свържете с висшия си Аз.

Хиперстен

Смята се, че има магически сили, като подпомага ясновидството и екстрасензорните способности.

Черен кианит

Смятан за универсален и с неограничени приложения, мнозина вярват, че този черен кристал може да ви помогне да разширите съзнанието си.

Арфведсонит

Ако гледате към бъдещето, този камък ще ви помогне да се чувствате обнадеждени и оптимистично настроени. Той също така може да ви помогне да се свържете с духовния свят.

Нууммит

Един от най-старите минерали на Земята, за който се казва, че въплъщава мощта на силите в нашата Вселена.

Време е да прегърнете красотата в мрака

Толкова сме свикнали да се страхуваме от тъмнината и от всичко, което я наподобява. От символиката на черния цвят до неговата духовна стойност е ясно, че не трябва да се страхуваме от него!

Всъщност някои от най-красивите скъпоценни камъни и черни кристали в света са създадени в тъмни, притискащи условия. И все пак ние им се възхищаваме – и плащаме доста пари за тях!

Когато става въпрос за закупуване на скъпоценни камъни, често има нещо повече, отколкото изглежда на пръв поглед. От избора на цвят до избора на камък – всичко това има по-дълбок смисъл, независимо дали го знаете или не. Както виждате, черният камък не е просто тъмно оцветен скъпоценен камък!

Научете повече за различните цветни скъпоценни камъни:

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu