fbpx

17-те скъпоценни камъни и кристали за Любов

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
скъпоценни камъни кристали минерали за Любов

Независимо дали търсите нова любов, или искате да запазите връзката си пикантна, струва си да обмислите добавянето на кристали за привличане на любов към арсенала си. Въпреки че няма такова нещо като любовни отвари, в действителност има такова нещо като енергия, а енергията може да бъде доста мощна.

Тъй като кристалите произвеждат естествена енергия, може да е полезно да изберете кристали, които насърчават любовта и страстта. Дори и да не вярвате в силата на кристалите, всички книги за самопомощ съветват да усещате положителни вибрации в живота си. Най-добрият начин да направите това е да имате видими минерали на любовта в стаята си, които да ви напомнят, че трябва да дадете най-доброто от себе си.

За тези, които са готови да посрещнат чудото на безусловната любов в сърцата си, защо да търсят без душевен компас? Лечебните кристали са невероятен инструмент, който помага да поправите разбитото си сърце, да отблокирате сърдечните чакри и да привлечете шведска маса от любов и изобилие, която да ви изпълни догоре.

 • Сближете се с половинката си или намерете любов към себе си
 • Отблокирайте сърдечните чакри, поправете разбитото си сърце и привлечете изобилие
 • Използвайте кристали, за да подхранвате любовта към себе си
 • Призовете кристалите, за да определите любовното си намерение

Намерете най-добрия любовен кристал за вас

Понякога, когато искаме да проявим живота на мечтите си, трябва да тръгнем с намерение и да поддържаме ума и енергията си фокусирани, така че целите ни да се съгласуват прекрасно с Вселената. Лечебните кристали могат да бъдат важна съставка. Определени минерали ви привеждат в съответствие, така че да сте готови и в добра позиция да получите любовта, която чакате. Определени камъни привличат любовта и приближават тези, които трябва да бъдат в живота ви. Определени кристали придават още по-голямо излъчване и баланс на взаимоотношенията, които вече имате.

И все пак един от най-важните аспекти на любовта е любовта, която изграждаме за себе си. Това може да бъде една от най-сложните връзки за изцеление и отново кристалите могат да помогнат. Любовта към себе си може да означава много неща, но това е ангажиментът да поддържате високо собственото си усещане за щастие и благополучие. Това означава да се вслушвате в тялото и душата си и да знаете как да поставите собствените си нужди на първо място, когато е необходимо. Когато приветстваме светлината на любовта към себе си в нашия свят, ние сме в по-добра позиция да изградим красиви взаимоотношения с другите и да отключим мечтите си, за да можем да се изкачим до върха на своето съществуване. Ако сте готови да привлечете всичко, което заслужавате в света на любовта, продължете да четете, за да разберете кои кристали са идеалното съчетание.

Ако искате да научите повече за силата на лечебните кристали, разгледайте нашето ръководство за основните скъпоценни камъни тук.

Скъпоценни камъни, кристали и минерали за Любов

За тези, които търсят омагьосващи кристали, които да им помогнат да пресекат негативната енергия, да подхранват любовта към себе си и да увеличат изобилието, тази селекция от кристали идва с лъчезарни лечебни свойства. Проявяването на нивото на любовта в живота ви не се състои само в това да се влюбите до уши в перфектния тайнствен човек, а в това да развиете богата връзка със себе си и да сте отворени за приемане на всичко, което Вселената иска да ви изпрати. Ако това ви звучи като нещо, на което казвате сърдечно “да”, ето някои от най-добрите кристали за любов:

1) Розов кварц

rozov kvarts

 • Най-важният камък за любовта
 • Изгражда доверие, толерантност и истинска любов

Най-важният камък на любовта, перлено розовият и нежен блясък на розовия кварц. Един от най-обичаните камъни за сърдечната чакра, Розовият кварц е богат на женска енергия и зрял на състрадание. Винаги готов да ви изпълни докрай, Розовият кварц изгражда вашето доверие, толерантност и нива на истинска безусловна любов. Независимо дали искате да излекувате стари рани, за да можете отново да бъдете свободни със сърцето си, или сте готови да привлечете любов, която ще ви озари, розовият кварц носи хиляди сладки искрици, които да изпълнят душата ви докрай. Научете повече за значението на розовия кварц.

2) Аметист

ametist

 • Носи мир и изцеление
 • Може да помогне при болка от раздяла

Снабден с възвишено спокойствие, аметистът е още един от онези камъни, които ви помагат да се подготвите да срещнете своята половинка. Меките лилави нюанси правят аметиста мощен камък за подсилване на самооценката, а с повече от щипка духовна сила аметистът може да донесе мир и изцеление. Това е невероятен камък, към който да се обърнете, когато изпитвате силна болка от скорошна раздяла.

3) Авантюрин

 

 • Свързва се със сърдечната чакра
 • Добър за просперитет и късмет в любовта

С нюанси на активиране на сърдечната чакра (обичаме тези зелени скъпоценни камъни) и декадентска доза късмет, авантюринът е чудесен камък, когато търсите или стоите в нова връзка. Авантюринът има невероятна енергия на успеха. Той иска да процъфтявате във всеки аспект на живота си и ви дарява с благодатта, енергията и силата да превърнете всички мечти в реалност. От богатството на себе си до просперитета на любовната страст, със зелен авантюрин на ваша страна със сигурност ще процъфтявате. Това е не само камък за късмет, но и успокояващ сърдечната чакра камък, който носи състрадание и лекота на докосване, необходими за преодоляване на възходите и паденията в новите партньорства. Научете повече за значението на авентюрина.

4) Лапис лазули

Lapis Lazuli

 • Изгражда комуникация
 • Помага ви да бъдете автентичната си същност

Ключът към всяка добра връзка е комуникацията и за щастие има камък точно за това. Камъкът Лапис Лазули притежава много умения, но едно от тях е силата на общуването. Свързвайки се с гърлената чакра, Лапис ви приканва да споделите своята истина със света около вас. Когато се чувстваме чути и разбрани, сме по-добре подготвени да покажем автентичната си същност, без да ни спира страхът. Това ни кара да се чувстваме добре и позитивно. Лапис лазурит също така е управляваща планета на Венера, известна още като богинята на любовта. Научете повече за значението на лапис лазули.

5) Ахат

ahat

 • Комфорт и заземяване
 • Син за истина и хармония
 • Червен за страст

Камък, който се среща в много нюанси и разновидности, лечебните свойства на ахата са безкрайни. Кафявият ахат е блажен комфорт и заземяване. Мъхнатият ахат носи дълбоко естествено изцеление на сърдечната чакра, оставяйки ви отворени и готови да приемете любовта на мечтите си. Синият дантелен ахат е свързан с търсенето на истината и ще ви помогне да се насочите към пътя, който ще ви доведе до хармонична любов. Огненият ахат е с горящи въглени и тлееща страст – идеален за тези, които са готови да внесат повече физическо удоволствие в живота си. . Научете повече за значението на Ахат.

6) Гранат

granat

 • Смелост и чи
 • Помага за създаването на красиви връзки

Интимното сияние на граната е чист страстен лечител. Камък на смелостта и позитивното мислене, гранатът ще се свърже с вашата коренна чакра, като ви осигури необходимата стабилност, за да намерите твърдост и сигурност в себе си, така че да сте свободни да се издигнете в светлината на другите. Гранатът е камък на ярка и безгранична сексуалност и винаги е готов да раздвижи вашата чи. Той е чудесен камък за взаимоотношения, тъй като ви дава увереността да поискате това, което искате, да изразите ясно нуждите си и да създадете красиви връзки, вместо да попадате в капаните на несигурността и ревността. Научете повече за значението на граната.

7) Лунен камък

lunen kamak

 • Баланс и спокойствие
 • Помага за обединяването на влюбените

Женската енергия на лунния камък носи баланс и божествено приспособяване на всички, които я изберат. Известен като камък, който подсилва любовния късмет, лунният камък е едно от най-спокойните и съзерцателни напомняния, че дори в най-мрачните времена винаги може да се открие проблясък на светлина. Смята се, че лунният камък помага да се съберат отново влюбените, независимо дали физически, емоционално или чрез преплетените крайници на духовността. Научете повече за значението на лунния камък.

8) Родохрозит

 

 • Помага ви да сортирате емоциите
 • Насърчава ви да поставяте собствените си нужди на първо място

Родохрозитът, който се отличава с розови и бели нюанси, е още един страхотен камък на сърцето, който ще ви отведе право към любовта. Родохрозитът е изпълнен с вибрации, като всяко сладко бръмчене се отразява във всеки слой. Това е скъпоценен камък, който ви напомня да се заемете с разплитането на собствените си пластове и да подредите онези емоции и проблеми, които биха могли да ви възпрепятстват от любовта, която заслужавате. Родохрозитът ви поднася всичко, от което се нуждаете за едно вдъхновяващо освобождаване, като гарантира, че сърцето остава чисто и отворено, без да губи значението на това да поставяте собствените си нужди на първо място.

9) Рубин

rubin

 • Увереност и сила
 • Изгражда чувственост

Благородният камък, на който любовта е изписана навсякъде, рубинът е великолепно свързан с коренните чакри, като гарантира, че сияйната увереност и чувството за собствена сила никога няма да ви напуснат. За тези, които понякога “губят себе си” във връзките, рубинът ви напомня, че най-доброто ви аз е винаги налице и че собствената ви енергия трябва да е на първо място. Той е чудесен камък за изграждане на изкуството на чувствеността във всички, като същевременно ви държи закотвени и заземени. За тези, които се нуждаят от огнена целувка в любовния си живот, рубинът ви е на разположение.

10) Розов турмалин

 

 • Прочиства сърдечната чакра
 • Помага ви да откриете потока

Камък афродизиак, който привлича любовта и изобилието, розовият турмалин ни дава целия комфорт, от който се нуждаем, когато става въпрос за сърдечни въпроси. Този камък е тук, за да ни предостави безопасно пространство, в което да споделим щастието на любовта. Той приканва сърдечната чакра да се отвори и насърчава старите рани да се излекуват. Това е камък на дълбоко състрадание и успокоява всякакви цветове на страдание. Особено чудесен е за онези, които са уморени да ритат срещу живота и искат да преминат към място на поток с Вселената – река, която със сигурност ще ви отведе към любовта. Научете повече за значението на турмалина.

11) Малахит

malahit

 • Преминава към доверие и цел
 • Магнит за любов

Силата на малахита се крие в неговия стремеж да поддържа високи и стабилни вибрации. Поддържащ живота камък, малахитът отразява вихрите и цветовете, които могат да бъдат открити в природата, напомняйки ни, че когато подхранваме семената, красотата със сигурност ще разцъфне. Малахитът е свързващо звено на сърдечната чакра – той дава дълбоко разбиране на духа и ви помага да преминете от място на подозрение към място на доверие и цел. Позитивен и винаги утвърждаващ, малахитът е магнит за любовта. Научете повече за значението на малахита.

12) Родонит

 

 • Помага за постигане на прошка
 • Преминава през застойни цикли

Розовият камък родонит е твърд фаворит на любовните хора. За тези, които смятат, че животът им се нуждае от струя романтична любов точно сега, този камък блести с прошка. Лесно е да сложим розови очила, когато се занимаваме с нова любов, но този камък служи като напомняне, че понякога любовта не е само светла, а може да бъде изстреляна с моменти на объркване и болка. Когато имаме силата и самоувереността да разпознаем тази истина и да използваме вътрешната си сила, можем да използваме прошката и да продължим напред, вместо да затъваме в цикли, които не ни служат. Научете повече за значението на родонит.

13) Цитрин

citrin

 • Прави любовта щастливо място
 • Насърчава топлината и радостта

Златните лъчи и радостната енергия, които сякаш следват цитрина навсякъде, където се намира, са ярко напомняне, че любовта може да бъде великолепно щастливо място. За тези, които понякога усещат острите ръбове на взаимоотношенията и които имат чувството, че са загубили всякаква искра и радост в света на любовта, този сияен камък е тук, за да ви позволи отново да се потопите в топлина. Всички, които носят цитрин, не могат да не усетят лекота на душата и искра на радост. Цитрина също има силни сили като кристал за пари. Научете повече за значението на цитрина.

14) Кунзит

 

 • Дълбока любов и мъдрост
 • Помага ви да изградите силни любовни взаимоотношения

Любящ и уютен кристал, базиран на сърцето, кунзитът е облечен в меки нюанси на нежно розово и понякога е наричан женски камък. Той е скъпоценен камък на дълбока любов, вътрешен мир и мъдрост, която расте с годините. Кунзитът ви помага да съборите онези стени, които може би сте изградили около себе си, и ви помага да възстановите доверието, за да можете да изградите великолепни взаимоотношения с онези, които имат късмета да се окажат в силовото поле на вашите вибрации. Научете повече за значението на кунзита.

15) Обсидиан

 

 • Защитава сърцето
 • Помага ви да се чувствате достойни за любов

Макар че тъмният му вид може да не изглежда като камък за свързване на сърцето, обсидианът играе дълбоко важна роля, когато ни помага да приветстваме любовта в нашия свят. За да бъдем открити и свободни с мислите и сърцата си, трябва да се чувстваме сигурни и здрави. Обсидианът е огромен камък-защитник и ви помага да запазите вярата, че сте достойни за любов, независимо от всичко. Научете повече за значението на обсидиана.

16) Хризокола

hrizokola

 • Изгражда социални умения
 • Насърчава привличането на “правилните” хора

Разкошен син скъпоценен камък, който се свързва с гърлената и сърдечната чакра, хризокола проправя път на любовта да тече от сърцето до върха на езика, за да можете да изразите всичко, което желаете. Наред с нюансите на любовта, растежа и великолепната комуникация, хризокола изгражда социални умения и използва енергията си на богиня, за да енергизира душата ви, така че да можете да привлечете правилните хора. Ако имате чувството, че постоянно си губите времето с неподходящите хора, Хризокола ще помогне на Вселената да ви изпрати точно това, от което се нуждаете. Научете повече за значението на хризокола.

17) Карнеол

karneol

 • Предизвиква страст и жар
 • Задържа ви на земята

Сияещ в червено, камъкът карнеол е свързан с издръжливост, радост и смелост. Когато прилагаме тези три черти в любовта и взаимоотношенията, оставаме свързани със сакралната чакра и сме по-добре подготвени да се впуснем във взаимоотношения, които ни служат добре. Карнеолът е талисман за любовта, той предизвиква страст и жар, като същевременно ви държи закотвени, което означава, че оставате верни и основателни в очакванията си към другите, а не губите състрадание. Карнеолът ни подтиква да поемаме рискове и да опитваме нови неща, което ни освобождава от чувството за страх. Научете повече за значението на карнеола.

Как да използвате тези скъпоценни камъни за любов

 • Носете като бижута
 • Изградете си олтар
 • Поставете върху сърцето

Сега, когато вече разполагате със списък на най-лъчезарните и славни любовни скъпоценни камъни в живота си, е полезно да знаете как точно най-добре да използвате цялата тази енергия. Един от най-добрите начини да призовете духовете на любовта, за да ви помогнат да насочите всичко, което желаете, е да носите бижута от скъпоценни камъни за любов и себеприемане. Когато имаме скъпоценни лечебни камъни, притиснати директно към кожата ни, носещият ги има чудесната възможност да позволи на всички тези богати вибрации да проникнат във всеки сантиметър от неговото същество. Това също така помага на камъните да поддържат чакрите ви пречистени и може да ви държи свързани с Вселената и да носи вашето намерение със себе си.

Други начини за използване на магията на скъпоценните камъни са изграждането на олтар за целенасочена молитва и визуализация или използването на камъните в кристални решетки за обмисляне и насочване на енергия. Можете също така да седите в медитация с камъните или да поставите скъпоценния си камък в областта на сърцето.

Най-важно е да винаги да си припомняте това: Любовта към сами себе си е една от най-важните и често най-трудните стъпки по пътя ни към пълноценността. Когато вярваме в собствената си магия и можем да бъдем достатъчно смели, за да поставим собствените си нужди на първо място, ние сме по-добре подготвени да привлечем изобилие, просперитет и взаимоотношения, които ни служат добре.

Често задавани въпроси за кристали за любовта

Кои кристали са подходящи за любовта?

Търсете кристали, които се свързват със сърдечната чакра, за да подхранват всички нюанси на любовта. Като цяло розовите скъпоценни камъни с нежна енергия са известни с това, че са добри за любовта – розов кварц, родонит и родохрозит. Зелените скъпоценни камъни също се свързват със сърдечната чакра, така че авентюринът и малахитът ще свършат работа. Аметистът също е специален камък, който ви помага да се подготвите за любовта.

Как да си направите кристална мрежа за любов?

Преди да поставите кристалната си решетка за любов, напишете намерението си на лист хартия, така че да проявите яснота и да конкретизирате какво искате. Изберете кристалите си за решетката – използвайте интуицията си или потърсете скъпоценни камъни като розов кварц, бистър кварц, авантюрин, гранат и други скъпоценни камъни с изобилни любовни свойства. Изберете форма, която резонира със свещената геометрия, може би меркаба или сферата биха били подходящи, когато става въпрос за любов. Подредете кристалите си в тази форма и я поставете в олтара или в спалнята си.

Как да използваме кристалите за любов?

Един от най-простите начини да призовете силите на кристалите си, когато става въпрос за любов, е да ги носите върху тялото си. Бижутата от скъпоценни камъни са лесен начин да носите намерението си и енергията на кристалите със себе си, където и да отидете. Можете също така да използвате тези кристали при медитация, визуализация или за прочистване на сърдечната чакра, като ги поставите върху сърдечното си пространство. Те могат да се използват и в кристални решетки и олтари, както и за внасяне на любяща енергия в дома.

Кой е най-добрият кристал за любов към себе си?

Розовият кварц е един от най-добрите скъпоценни камъни за любов към себе си. Този мек розов камък се докосва до дълбоките нива на състрадание и ви помага да изградите нива на доверие, толерантност и връзка – всичко това, изхождайки от основата, че любовта започва у дома, в собственото ви тяло и душа. Родохрозитът е друг добър кристал за любов към себе си, тъй като е известен като камък на състраданието и има истински акцент върху прошката към себе си.

Как да програмираме кристалите за любов?

Седнете с вашия скъпоценен камък и намерете тих момент за тялото и ума. Направете няколко дълбоки вдишвания и умишлено се свържете с кристала. Наистина си изяснете какво искате – нов партньор, по-високи нива на любов към себе си, по-дълбоки връзки с приятели и т.н. Сега си представете, че тази мечта е реалност, и усетете всички чувства, които идват с това. Изречете намерението си на глас и се съсредоточете върху насочването на това намерение към кристала. Дръжте скъпоценния камък наблизо в продължение на няколко дни – спете с него под възглавницата си или го носете на тялото си.

Как да използвате аметистовия кристал за любов?

Аметистът е камък, който носи мир, изцеление и висше мислене – всички тези неща го правят невероятен скъпоценен камък за задълбочаване на любовта към себе си, за свързване с другите и за оставане верни на желанията на собственото си сърце. Възползвайте се максимално от аметиста, като го носите върху тялото – ако аметистът има пряк контакт с кожата, той е в състояние да се докосне до собствените ви вибрации и да лекува на по-дълбоко ниво. Можете също така да поставите аметист в дома (в споделени пространства), за да насърчите спокойствието и любящите връзки.

Как да използваме кристала розов кварц за любов?

Призовете розов кварц, за да балансирате емоциите, да създадете по-дълбоки връзки, да прочистите сърдечната чакра и да повишите нивото на състрадание. ако искате да носите тази любяща енергия със себе си, носете бижута от розов кварц. Пръстен от розов кварц е символ на дълбока любов. Можете също така да използвате розов кварц, като го поставите върху сърдечната чакра или го използвате в кристална решетка. Поставянето на розов кварц в дома също ще внесе любяща подхранваща енергия в пространството.

Кой кристал е за вечната любов?

Традиционно диамантът се смята за камък на вечната любов. Смята се, че това идва от мита, че стрелите на Купидон са били остригани с диаманти. Това може да е и препратка към здравината и непреходната красота на диаманта, който е един от най-твърдите скъпоценни камъни. Поради тази причина диамантените бижута традиционно се подаряват като сватбен пръстен.

Кой кристал е за любов и защита?

Обсидианът може да бъде добър кристал за тези, които търсят едновременно любов и връзка. Това е скъпоценен камък, който има дълбоки защитни сили и ни помага да се чувстваме сигурни и стабилни в света. Част от любовта е да се чувстваме сигурни и свободни да изразяваме себе си без страх и точно за това може да помогне обсидианът. Това е скъпоценен камък, който ви помага да запазите вярата си.

Кой е най-добрият кристал за любов?

Розовият кварц е един от най-добрите кристали за любов. Този сладък розов скъпоценен камък е известен с голямата си любовна енергия, нежното си състрадание и способността си да подхранва по всякакъв начин. Розовият кварц е добър за всички видове любов. Розовият кунзит е добър скъпоценен камък за подхранване на любящото общуване. Родонитът може да помогне за излекуване на емоционални рани, а рубинът и гранатът могат да изградят чувствени нива на любов, които блестят с игра.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu