fbpx

17-те скъпоценни камъни и кристали за пари и просперитет

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
скъпоценни камъни кристали и минерали за пари и просперитет

Независимо дали банковото ви салдо е в черни или червени цифри, ние разполагаме със селекция от мощни кристали, които да ви помогнат да постигнете финансовите си цели.

Вие заслужавате изобилие! Ето с какво ще ви помогнат тези скъпоценни камъни за пари:

 • Излекувайте паричните си рани
 • Посрещнете изобилието в любовта, здравето и богатството
 • Призовете закона за привличането

Парите винаги са сложен въпрос и често могат да увеличат тежестта на чувството ни за недостойнство. Истината е, че всички ние имаме свои собствени уникални отношения с парите и обикновено в шевовете им са пришити куп емоции. Можем да се чувстваме сякаш имаме твърде много, недостатъчно, можем да се чувстваме виновни, че искаме повече, можем да харчим твърде свободно или да държим твърде здраво. Каквато и да е личната ви връзка с парите, има вероятност винаги да има някаква рана, която да бъде излекувана, и точно тук камъните за пари могат да помогнат.

Кристалите, които работят с късмета, не са само за да донесат повече пари в сметката ви, но също така могат да бъдат и за лечение на собственото ни усещане за истински просперитет и да седим удобно в нашата автентична версия на изобилието. Всеки има различни финансови цели и всяка парична история изглежда по различен начин. Начинът, по който гледате на парите и по който посрещате изобилието в живота си, не е заложен в камък и ние винаги имаме силата да променим собствения си разказ и да посрещнем лечебни свойства в живота си. Без значение каква е историята на парите ви, основното винаги е, че заслужавате изобилие, независимо дали то ни се показва в цифри, чувство на пълнота или в многобройните форми на различни късметчета, които идват по пътя ви. Законът за привличането винаги е налице, за да бъде използван, когато насочите вниманието си към дълбоко сърдечно изцеление.

За тези, които искат да разберат кои кристали могат да проявят истинско богатство и просперитет, продължете да четете.

Ако искате да научите повече за пъстрия свят на лечебните камъни, разгледайте нашето ръководство за основните скъпоценни камъни, за да започнете.

Мощни кристали за привличане на богатство

 • Премахнете самоограничаващите се убеждения
 • Енергийно премахване на блокажи

И така, кои кристали трябва да призовавате за привличане на богатство? струва си да помните, че понякога неприемането на енергията на изобилието може да се дължи на емоционални или духовни блокове в живота ни. Ние казваме това от енергийна гледна точка, тъй като разбираме, че често обстоятелствата и липсата на привилегии могат да попречат на финансовия успех.

Когато говорим за силата на кристалите за богатство, имаме предвид и чувството за достойнство, вярата в себе си, прекъсването на самоограничаващите убеждения и възможността да се намери място за благодарност, вътрешна сила и лична мощ. Когато сме в състояние да развием всички тези елементи и да изпратим желанията си във Вселената, може да се окаже, че това, което ще се върне, ще ни изненада. Ето някои от най-добрите кристали за пари:

1) Цитрин

 • Камъкът на търговците
 • Осигурява нагласа за действие

За тези, които са склонни да възприемат парите и богатството като източник на отрицателна енергия, търговският камък на кристала цитрин е тук, за да преобърне този разказ с главата надолу. Слънчево и ярко, златното сияние на цитрина е свързано с мощна положителна енергия и отблокиране на чакрата на слънчевия сплит. Когато се възползваме от собственото си усещане за мощ, когато изчистим онези блокажи на увереността, които ни спъват, и когато подходим към живота с богата и изразителна нагласа “мога да направя”, можем да започнем да блестим. Научете повече за значението на цитрина.

2) Пирит

 • Изчиства предишни асоциации
 • Помага ви да се свържете със собствената си енергия

Пътят към златото е дълъг, но късметлийската сила на пирита ще ви отведе до него. Само един поглед към този блестящ скъпоценен камък, пропит с позитивизъм, и ще разберете точно как е спечелил името Златото на глупците. Но в пирита няма нищо глупаво. Този камък е известен с това, че изчиства всички предишни асоциации, свързани с чувството на застой, когато става въпрос за пари, и може да ви помогне да се настроите към собствената си динамична енергия. С ясно съзнание и без досадните чувства на бедност, които ви задържат, можете да постигнете много. Научете повече за значението на пирита.

3) Зелен нефрит

 • Запазва спокойствието ви
 • Спира вземането на прибързани решения

Има причина хладнокръвната яснота на Зеления нефрит да се смята за един от най-важните камъни за късмет в света. Зеленият нефрит винаги носи радост и отдавна се използва в китайската история и медицина като средство за привличане на богатство. Подобно на блясъка на зеления изумруд, Зеленият нефрит притежава своя собствена сила, когато става въпрос за царственост. Той има и по-мека вибрация, която ви помага да запазите спокойствие, независимо от това какви парични проблеми може да има. Способността му да успокоява означава, че не вземате прибързани решения, а късметът му е страхотен за привличане на късмет и по-дълбоко усещане за вечно богатство. Научете повече за значението на Зеления нефрит.

4) Зелен авантюрин

 • Изпраща намерения
 • Носи увереност

Авентюринът също е богат на енергия на изобилието и силите му се простират отвъд границите на финансовата печалба. За тези, които искат повече в живота си, независимо дали става дума за повече любов, повече свобода, повече време, повече увереност или повече духовно изцеление – зеленият авантюрин със сигурност ще ви подкрепи. Този лечебен кристал на сърцето е страхотен в настройването на истинските желания на душата ни и изпраща това намерение в широкия свят. Когато повишим собствените си вибрации и се свържем с тези дълбоки желания, ние се поставяме в пространство, което улеснява получаването им. Научете повече за значението на авентюрина.

5) Аметист

 • Възстановява мира
 • Спира стреса и ви свързва с по-висши цели

Възстановяващ мира, аметистът определено може да се използва, ако искате да привлечете по-високи нива на богатство и изобилие. Този лилав камък с мек оттенък напълно свързва коронната чакра и ни кара да се потапяме в духовност, дори когато се занимаваме със земни проблеми, свързани с паричните потоци. За тези, които са уморени да се чувстват нервни и изнервени около паричните въпроси, аметистът може да помогне за успокояване на изтерзаните нерви. Аметистът не само ще пресече стреса, но и ще ви държи свързани с по-висшата ви цел, което може да ви спре да се борите за възможности, които не ви служат. Научете повече за значението на аметиста.

6) Тигрово око

 • Докосва вътрешната интуиция
 • Поддържа присъствие и заземяване

Въпреки че желанията и магията за проявление са страхотен начин да поканите изобилието в живота си, важно е също така да останете заземени, фокусирани и защитени по време на това пътуване. Именно тук се намесва блясъкът на Тигровото око. Топло и енергийно зряло, Тигровото око знае кога да дебне, кога да почива и кога да действа. Той е чудесен камък за свързване с най-дълбоката ви интуиция и също така носи богати земни корени, които могат да се вкопаят дълбоко и да ви държат в стабилност. За да работи законът за привличането, не можем да сме навсякъде с мислите си и разпръснатите си емоции, а трябва да сме ясни, присъстващи и заземени. Точно такъв тип мислене може да възпита Тигровото око. Научете повече за значението на Тигровото око.

7) Ясен кварц

 • Помага за ясна глава
 • Изпраща намерение

Камък с ясна глава, който ще ви помогне да оцените и реконструирате идеята за стойност. Може да има толкова много неща, които да заемат място както във физически смисъл, така и в емоционален. Помислете за Clear Quartz като за пролетното почистване, което е необходимо, за да освободите място за истинско богатство. Като използвате Чистия кварц с неговата лъчиста усилваща енергия, можете да поставите това намерение в красив блестящ камък. Използвайте това парче съвършен кварцов кристал, за да пресечете шума и да стигнете направо до сърцето на това, което искате. Когато намерението звучи чисто и ясно, на Вселената ѝ е много по-лесно да се вслуша. Научете повече за значението на чистия кварц.

8) Розов кварц

 • Отблокира сърцето
 • Отваря ни за получаване

Не можем да говорим за изобилие, без да споменем кралицата на сърдечната чакра – розовия кварц. Този мек розов камък е дълбоко отдаден на това да помага на сърцата ни да се излекуват и да привлича всички нюанси на любовта и светлината, които се просмукват в нашето същество. Розовият кварц отблокира сърцето, така че да имаме отворен поток, това ни насърчава да казваме “да” на Вселената от място на доверие и безусловна любов. Когато сме широко отворени за приемане, това ни поставя в идеална позиция за цял куп възможности, на които може би сме обърнали гръб, преди да се появи Розовият кварц в живота ни. Научете повече за значението на розовия кварц.

9) Малахит

 • Насърчава ангажираността към вътрешната сила
 • Приканва ви да се освободите от страха и съмненията

За тези, които жадуват за повече смелост, когато става въпрос за парични въпроси, Малахитът може магически да преобрази и излекува цялото ви отношение. Справянето с паричните въпроси и идеята за богатството може да бъде изключително изтощително, но малахитът ви дава тази отдаденост към себе си и вътрешната сила, от която се нуждаете, за да продължите напред. Всички страхове и съмнения, които държите, малахитът ви приканва просто да ги пуснете. Той ви помага да свалите багажа си, за да имате свободни ръце да вземете всичко, което желаете. Научете повече за значението на малахита.

10) Ахат

 • Насърчава увереността и смелостта
 • Дава ни пространство да изследваме вътрешните си мечти

От всички невероятни камъни Ахат, Черният ахат е този, който носи издънките на сила и жизненост, които могат да ви поведат по пътя на изобилието. Когато намерим смелост и увереност в себе си, ние отваряме вратите на дълбокото изцеление и намираме стабилност в себе си, за да можем да поемаме рискове. Черният ахат ни предоставя това пространство, за да изследваме най-големите мечти, които имаме, като същевременно ни държи центрирани в реалността. Научете повече за лечебните свойства на ахата.

11) Амазонит

 • Привлича потока и вдъхновението
 • Серум за казване на истината

Мек в нюанси на зелено и синьо, амазонитът е великолепен камък за приканване на потока и вдъхновението във вашия свят. За тези, които се съпротивляват на промяната в сърцето си, може да е предизвикателство да преминат към нова парадигма или да променят начина си на мислене. Точно тук амазонитът може да ви помогне. Този камък е като серум за казване на истината, приложен към сърцето, той ви помага да се придържате към точно това, което искате да кажете, и да насочите това послание към ефира на вселената. Научете повече за значението на амазонита.

12) Лапис лазули

 • Посреща изобилие и просперитет
 • Помага при решаването на проблеми

Красиво синьо и изпъстрено със златни петънца, в чудото на Лапис Лазули има нещо вътрешно богато. Във Фън Шуй се смята, че лаписът е великолепен камък, който приветства изобилието и просперитета, като и същевременно осигурява защитна среда в дома. Тези, които са на път да имат повече, могат да открият, че се нуждаят от ясен подход, способност да решават проблеми и сила на характера, за да се откажат от това, което не им служи. Научете повече за значението на Лапис Лазули.

13) Содалит

 • Уравновесява главата и сърцето
 • Насърчава позитивното мислене

Изцяло солен и морски в цветовата гама, камъкът содалит се смята, че мощно балансира както главата, така и сърцето. Когато става въпрос за пари, е важно да се намери баланс между чувствата и логичното мислене. Содалитът е страхотен в решаването на проблеми, което може да бъде едно от най-съобразителните умения, от които се нуждаете, когато тръгвате по пътя към придобиването на повече. Красивият син камък също така насърчава позитивното мислене. Научете повече за значението на содалита.

14) Гранат

 • Разтваря блокажи в долните чакри
 • Привлича добрия живот

Благодарността и изобилието се обединяват в огненото страстно сияние на граната. С цвета си на богатство, връзките си с долните чакри и сочните си радостни вибрации, това е камък, който напомня, че можете да запалите света. Богатството, чудесата и всички светли неща на този свят просто се привличат от граната – това е камък, който символизира добрия живот и действа като магнит. Гранатът отмива негативната енергия, носи животворна сила и запалва душата ви по всички най-добри начини. Научете повече за значението на граната.

15) Селенит

 • Насочва положителната енергия
 • Изчиства всички физически и психически отпадъци

Сладкият ангелски камък селенит най-често се среща в жезли – намек, че този камък може да се използва, за да ви помогне да размахате магията си. Селенитът се занимава с изчистване на енергията и канализиране на положителна енергия, която ви помага да се свържете с по-висшето си същество. Той е чудесен инструмент за прочистване на пространството ви (физически и психически), за да можете да се отървете от всички боклуци, които заемат твърде много място в сърцето ви. Когато детоксикираме средата си както отвътре, така и отвън, ние сме напълно готови да получим изобилието, което ни очаква. Научете повече за значението на селенита.

16) Перидот

 • Изчиства блокажите на сърдечната чакра
 • Насочва енергията в правилната посока

Трептящ в зелено, Перидотът е друг камък на възвишеното изобилие. Много от зелените камъни се свързват с идеите за изобилие, а тъй като Перидотът е един от по-ярките нюанси на блестящото зелено, той също нашепва за чудото на свързването на богатството с радост и енергия. Перидотът е и енергиен камък на сърдечната чакра, който е свързан с изчистването на блокажите и намирането на емоционална сила, като и двете неща ви отварят възможност да насочвате собствената си енергия в каквато и да е необходима посока, която ще ви послужи добре. Научете повече за значението на перидота.

17) Кръвен камък

 • Защитава ъгъла на парите ви
 • Призовава към сила, мощ и смелост

Могъщ воин в света на камъните, Кръвният камък не само пази добре ъгъла на парите ви, но и приканва към още по-голям поток в това пространство. Това е камък, който отеква с цялата енергия на силата, властта, смелостта и изграждането на безкрайна устойчивост по пътя. Когато се възползваме от всички тези качества, ние сме по-добре подготвени да се справим с възходите и паденията, които могат да дойдат с паричните проблеми. Тъй като Кръвният камък ни поддържа стабилни в кореновите ни чакри, това означава, че сме непоклатими и следователно не се сриваме под натиск, а оставаме отворени да приемем всичко, което може да ни се случи, ако яхнем бурята. Научете повече за значението на Кръвния камък.

Как да използвате тези скъпоценни камъни

Разгледайте нашия комплект за просперитет и успех

 • Носете, за да носите намерението за просперитет
 • Добре дошли в дома, за да насърчите енергията на изобилието

За тези, които се вълнуват от идеята да внесат повече изобилие в света си, може би ще искате да помислите за най-добрия начин за работа с тези кристали, узрели за пари. Един от най-добрите начини да кажете голямо и последователно “да” на положителната енергия на кристалите е като изберете да ги носите. Когато носите бижута със скъпоценни камъни за просперитет и успех, вие непрекъснато носите това намерение със себе си. Скъпоценните камъни действат прекрасно, когато се поставят директно върху кожата, тъй като са в състояние да трансмутират всичките си лечебни вибрации направо към чакрите ви.

Можете също така да използвате кристали във Фън Шуй в дома си или в офиса или на работното си място, когато искате да насърчите обещанието за изобилие. Други креативни начини за привличане на тези кристали за пари могат да бъдат скриването на камък в чантата ви или използването на камък за безпокойство или кристална сфера за внимателна медитация на теми, свързани с благополучието и изобилието.

Обобщение

Каквото и да е отношението ви към богатството и успеха, работата с кристали може да фокусира ума ви и да ви насочи към изглаждане на проблемите. Тези думи могат да имат голяма тежест в нашето общество и понякога може да е трудно да чуете собствената си истина и да се свържете със собствените си нужди. Каквито и “желания” да желаете, няма причина да не можете да ги имате, а тези кристали служат като блестящо напомняне, че можете да процъфтявате.

Какви са вашите мисли за успеха? Какво означава той за вас и кой кристал ще извикате, за да ви помогне да го постигнете.

Често задавани въпроси за кристали за пари

Какви кристали са добри за пари?

Най-добрите кристали за пари са скъпоценни камъни, които приканват към изобилие. Цитринът е известен като камъкът на търговеца, пиритът се нарича злато на глупците, зеленият нефрит носи късмет и изобилие, а зеленият авантюрин умее да привлича богатство.

Как да програмираме кристали за пари?

Ако искате да посрещнете повече пари и изобилие във вашия свят, можете да програмирате кристалите си точно за тази цел. Дръжте скъпоценния си камък в приемащата си ръка и визуализирайте какво би било усещането да получите всичко, което някога сте искали. Задръжте това чувство и помолете камъка да ви помогне да получите богатство и изобилие. Благодарете на камъка и го носете със себе си или го носете наблизо.

Как да си направим кристална решетка за пари?

Като използвате комбинация от кристали, които са известни с това, че овладяват богатството и изобилието, можете да ги разположите в свещена форма, която представлява изобилие и просперитет. Цветето на живота и Семето на живота са най-добрите свещени геометрични форми за това. След това можете да активирате кристалната си мрежа, като зададете точното си намерение.

Кой е най-добрият кристал за пари?

Цитринът е известен като Камъкът на търговците, тъй като е истински късметлийски скъпоценен камък, който ви помага да оптимизирате личната си сила, да проявявате мечтите си и да подхождате към живота с положителна енергия. Когато изчистим блокажите, изместим застоялата енергия и повярваме в стойността си, можем да направим така, че да се случат велики неща. Можете също така да използвате пирит и зелен нефрит за привличане на богатство.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu