fbpx

Зодиакални скъпоценни камъни и кристали за зодия Близнаци

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
zodiakalni skapocenni kamani kristali za zodia bliznaci

Близнаци (латински “Gemini”) е третият от дванадесетте зодиакални знака, а управляващата планета е Меркурий. Той символизира близнаците Полюкс и Кастор, които са и двете най-ярки звезди в съзвездието Близнаци.

В тази статия разглеждаме рождените камъни на Близнаците и значенията, които се крият зад тях, включително други лечебни кристали, които Близнаците трябва да притежават.

  • Зодиакален знак: Близнаци
  • Дати: 21 май – 21 юни
  • Символ: Близнаци
  • Зодиакален елемент: Въздух
  • Свързан цвят: жълт
  • Съвместими зодиакални знаци: Водолей и Везни
  • Личностни характеристики на Близнаци: Социални, гъвкави и интелигентни

Кои са рождените камъни на Близнаците?

Зодиакалният знак Близнаци попада между месеците май и юни и за него има не един, а два рождени камъка: по един за всеки месец, през който преминава зодията. Тези рождени камъни са Изумруд и Перла.

Изумруд

izumrud - bliznaci

Скъпоценният камък Емералд е в полза на Близнаците, родени през май. В продължение на векове Изумрудът се е носил като символ на царственост и елегантност и е широко известно, че Клеопатра Египетска е обичала изключително много този кристал и го е носила в много форми на бижута.

Освен очевидно прекрасните си физически свойства, този камък има и много полезни лечебни свойства за Близнаците. Той предизвиква използването на ума в по-голяма степен, като засилва психическите способности и стимулира уменията за аналитично мислене на притежателя си. В същото време изумрудът може да развие творческата страна на Близнаците, като гарантира пълноценно упражняване на ума. Що се отнася до другите, този мощен скъпоценен камък привлича лоялност във всички приятелства и взаимоотношения, които Близнаците развиват.

Перли

perla - bliznaci

Образувани от различни видове мекотели, перлите не са нито камъни, нито кристали, а всъщност скъпоценни камъни. В Древен Рим и Древен Китай перлите са били подарявани на кралски особи и са символизирали висок статус, като оттогава насам те остават символ на богатство, статус и женственост.

Смята се, че перлата привлича и засилва енергията на Меркурий (управляващата планета на Близнаците), което автоматично я превръща в положителен съюзник за тази зодия, особено за родените през юни. Смята се, че за Близнаците перлите носят множество положителни качества в живота им. Например този блестящ скъпоценен камък може да помогне на Близнаците да запазят стабилност и да балансират поляризиращите настроения, които са склонни да изпитват. Перлите символизират също така чистота и невинност, а тясната им връзка с чакрата на третото око им позволява да носят прозрачност и честност на своя притежател. Той е естествен регулатор на противоположностите – трансформира отрицателната енергия в положителна и балансира егото и скромността.

Кои са най-добрите кристали за Близнаци?

Като зодиакален знак, известен със своята двойственост и гъвкавост, Близнаците могат да се възползват от определени кристали, които помагат да се балансира енергията им и да се засилят естествените им силни страни. Нека разгледаме кои са те.

Ахат

ahat - bliznaci

Този скъпоценен камък се управлява и от Меркурий (управляващата планета на Близнаци), като моментално се свързва с този зодиакален знак. Близнаците много бързо научават нови неща и обичат да участват в интелигентни разговори, а Ахатът помага за композирането на бързото им мислене и активен ум, като им позволява по-лесно да поддържат фокус. Този кристал също така притежава магнитна енергия, като държи своя притежател заземен и спокоен.

Селестит

selestit - bliznaci

Кристалът Селестит е популярен камък сред колекционерите. Латинското му име се превежда като “небесен”, което съответства на неговия син и прозрачен вид, наподобяващ облак. Целеститът има способността да предпазва вътрешния ви свят от външни влияния и мрак и се опитва да повдигне настроението ви. Той е тясно свързан с чакрата на третото око, осветявайки пътя към духовното просветление. Ако Близнаците държат близо до себе си целестит, това ще възстанови хармонията и ще внесе мир в живота им.

Серпентин

serpentin - bliznaci

Серпентинът е мощен скъпоценен камък, тъй като подпомага подреждането на всички чакри. За Близнаците той може да помогне да се погледне от перспективата на това, което е наистина важно в живота, позволявайки им да се освободят от страха от промяна и да прегърнат магията, която животът може да им предложи. Чрез активиране на коронната чакра Серпентинът вдъхва увереност на притежателя си, като му дава сили да бъде по-малко чувствителен към мнението на другите и да стане по-уверен в себе си.

Лунен камък

lunen kamak - bliznaci

Лунният камък е символ на новото начало. Този полупрозрачен, почти бял кристал е най-добрият приятел на Близнаците, тъй като е в състояние да помогне за регулиране на противоречивите емоции и да създаде баланс в целия ум – нещо, с което Близнаците обикновено се борят. Той помага да се внесе яснота при вземането на решения или при чувство на изгубеност.

Далматински яспис

dalmatinski iaspis - bliznaci

Камъкът далматинец е наречен на своя кучешки двойник. Смята се, че черните петна на този скъпоценен камък абсорбират негативната енергия, като освобождават притежателя му от тежки и мрачни мисли. Качествата му са насочени към усилията и наградата, като учи човека да проявява търпение и му показва стойността на решителността. За трудолюбивите Близнаци държането на камъка далматинец под ръка по време на ново бизнес начинание може да направи чудеса.

Ясен кварц

chist kvarts - bliznaci

Чистият кварц, наричан понякога “майсторът лечител”, е камък на яснотата и фокуса – качества, от които Близнаците биха имали голяма полза. Способността му да поглъща, освобождава и регулира енергиите го прави най-добрия лечител. Тъй като потомците на този зодиакален знак са изключително гъвкави и обикновено имат многобройни интереси и хобита, чистият кварц може да допълни всичко това, като същевременно не позволява фокусът им да се отклони твърде далеч.

Содалит

sodalit - bliznaci

Дори и най-общителните и енергични Близнаци понякога могат да се чувстват претоварени. Носенето на содалит може да успокои тези чувства на тревожност и да успокои ума, като предотврати появата на паническа атака. Други предимства на този кристал включват способността му да насърчава рационалното и логическото мислене, което го прави чудесен помощник за Близнаци, които учат или започват нова работа.

Аквамарин

akvamarin - bliznaci

Този лечебен кристал е чудесно допълнение към колекцията на Близнаците. Сред предимствата му са способността да забавя свръхактивния ум, да изчиства объркването и да преодолява страховете, както и способността да се говори истинно и от сърце. Въпреки отличните си умения за общуване Близнаците могат да бъдат доста директни в подхода си, но ако носят аквамарин, те могат по-лесно да се изразяват по нежен и внимателен начин.

Кои кристали трябва да избягват Близнаците?

Сред големия списък с лечебни кристали за Близнаци има няколко камъка, от които те трябва да се пазят, ако искат да избегнат лошия късмет и несгодите.

Черен оникс

cheren oniks - bliznaci

Смята се, че черният оникс създава конфликти в живота на Близнаците. Въпреки че има много чудесни индивидуални качества, той е свързан с лошия късмет и за съжаление не се харесва на Близнаците. За потребителите, родени под този зодиакален знак, Черният оникс може да привлече страх в живота им и да засили недоволството.

Червен корал

cherven koral - bliznaci

Червеният корал представлява планетата Марс (планета, кръстена на бога на войната Арес). За съжаление Марс може да насърчава разногласията, което означава, че червеният корал едва ли ще донесе положителните си качества на Близнаците. Вместо това Червеният корал може да предизвика агресия и гняв у потомците на Близнаци и да ги направи изключително раздразнителни.

Не сте Близнаци?

Разберете кой е вашият зодиакален камък и проучете най-мощните кристали, които благоприятстват вашия звезден знак.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu