fbpx

Зодиакални скъпоценни камъни и кристали за зодия Дева

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
zodiakalni skapocenni kamani kristali za zodia deva

Дева (латински “Virgo”) е шестият зодиакален знак в астрологичния календар. Управляващата му планета е Меркурий, а името му идва от най-голямото от всички зодиакални съзвездия – Дева.

  • Зодиакален знак: Дева
  • Дати: 23 август – 22 септември
  • Символ: Дева
  • Зодиакален елемент: Земя
  • Свързан цвят: Зелено/кафяво
  • Съвместими зодиакални знаци: Скорпион, Телец, Рак и Козирог
  • Личностни характеристики на Дева: Природно мил, методичен и скромен

В тази статия разглеждаме рождените камъни на Девите и духовните значения, които стоят зад тях, включително разнообразие от други лечебни кристали, които Девите трябва да притежават!

Кой е рожденият камък на Девата?

Син сапфир

sin sapfir - deva

Рожден камък на Дева е синият сапфир. Синият сапфир е най-разпознаваем заради хипнотизиращия си, тъмносин вид и от векове се свързва с кралските особи и богатството. Не само че е красив камък за гледане, но се смята, че Синият сапфир притежава много лечебни свойства. В Древна Гърция този кристал е бил носен от желаещите да получат напътствия от оракула, а понякога и за да се предпазят от злото.

За Девите синият сапфир е изключително полезен кристал. Той символизира мъдростта и когато се носи от Дева, на повърхността излизат прекрасни вътрешни качества. Той може да подобри възприятията ви, психическите ви способности, чувството ви за почтеност и духовно развитие, както и връзката ви с божественото. Третото око и гърлената чакра са тясно свързани със синия сапфир и са представени от различни нюанси на наситено синьо и индиго (подобно на този кристал). Когато е активирана от Син сапфир, гърлената чакра дава възможност на Девата да общува ясно с другите, а чакрата на третото око дава способността за прозорливост.

Кои са най-добрите кристали за Дева?

Девите са известни със своята аналитична и детайлна природа, което понякога може да доведе до чувство на тревожност и прекалено обмисляне. В тази статия ще разгледаме най-добрите кристали за Дева, които могат да спомогнат за спокойствие, баланс и заземяване.

Гранат

granat - deva

Кристалът Гранат е чудесно допълнение към колекцията от скъпоценни камъни на Девата. Потомците на този зодиакален знак се стремят към логично мислене и следване на методичен подход. Огненият гранат обаче вдъхва спонтанна енергия и подкрепя притежателя си да поема рискове и да се наслаждава повече на процеса.

Циркон

cirkon - deva

Известно е, че Цирконът е талисманичен скъпоценен камък за Девите и се смята, че има магически свойства. Той може да се използва като форма на защита на аурата и е ефективен помощник на Девите, като им помага да преодолеят дълбока емоционална болка или чувство на загуба. Лечебните свойства на циркона преминават и в духовната сфера. Той може да засили връзката между физическото същество и душата, създавайки хармония между тях.

Амазонит

amazonit - deva 1

Въпреки че Девите могат да постигнат велики неща, те често се нуждаят от насърчение или от обикновен и прост знак, който да им каже да си поемат дъх и да забавят темпото. Кристалът амазонит е идеалният скъпоценен камък, който може да поеме тази отговорност. Той също така има много тясна връзка с гърлената чакра, като помага за подобряване на комуникационните умения на Девите, които понякога могат да се окажат груби или осъдителни (въпреки добросърдечните си намерения).

Карнеол

karneol - deva

Кристалът карнеол е камъкът на вярата в себе си за Девата. Чрез съживяването на вътрешното дете карнеолът дава на Девите способността да се възприемат в най-чистата им форма, разсейвайки мислите за самокритичност и провал. Вместо това той им напомня за техния напредък и стойност, възвръщайки им увереността, която някога са имали, преди естественият им аналитичен ум да вземе връх. Той също така вдъхновява творчеството и забавлението, като отвежда притежателя си на пътешествие в миналото към по-простото време на детството.

Мъхов ахат

mahov ahat - deva

Мъховият Ахат резонира добре с този земен зодиакален знак. Този скъпоценен камък укрепва връзката между Девата и природния свят и ѝ напомня за нейните скромни качества. Тъй като Девите понякога могат да бъдат свръхсъсредоточени върху проектите пред тях (поради методичния си ум), мъхът ахат им позволява да забавят темпото и да си вземат почивка, оценявайки настоящия момент и света около тях.

Перидот

peridot - deva

Освежаващият скъпоценен камък Перидот кипи от положителна енергия. Когато се носи, той засилва мотивацията, ефективността и качеството за Дева, която работи изключително усилено и се нуждае от съсредоточаване. Смята се и за талисман за късмет на Девите, тъй като изобилният поток от позитивизъм на Перидота привлича благоденствие и богатство. За най-добри резултати Перидотът трябва да се носи като пръстен на средния или малкия пръст.

Сардоникс

sardoniks - deva

Сардониксът осигурява стабилно присъствие на Девите, като балансира склонността им към обсебване и постигане на съвършенство, когато са открили ново хоби, което обичат. Той може да се носи, когато Девата се нуждае от умствена подкрепа (особено когато се чувства погълната и претоварена от задачи и постъпваща информация), тъй като действа като филтър, опростявайки нуждите на техния проект. В резултат на това Сардониксът учи на самоконтрол: ценен урок за свръхактивната Дева.

Кои кристали трябва да избягва Девата?

Всички кристали имат свой собствен специален асортимент от лечебни свойства, така че не е изненадващо, че когато са групирани и носени заедно, някои от тези камъни ще се сблъскат един с друг и ще донесат конфликт на носещия ги. За Девата има няколко комбинации от кристали, които трябва да бъдат внимателно обмислени преди носене.

Тигрово око с амазонит

tigrovo oko - deva

amazonit - deva 2

Тигровото око е мощен скъпоценен камък и обикновено се носи, за да повиши увереността и да вдъхне кураж и решителност. Той обаче не се съчетава добре с един от основните лечебни кристали на Девата – амазонита. Амазонитът се носи от Дева, за да стимулира по-добър сън и да отпусне ума, когато се чувства стресирана; Тигровото око насърчава обратното. Тези сблъскващи се енергии могат да изкарат Девата от равновесие.

Син дантелен ахат с червен яспис

sin dentalen ahat - deva

cherven iaspis - deva

Контрастът между синия дантелен ахат и червения яспис е подобен на този в горния случай (тигрово око и амазонит). Насърчаването на спокойствието, забавянето и релаксацията са все качества, които синият дантелен ахат носи на Девата, но ако едновременно с това се носи и червен яспис, може да възникне безпорядък. Страстта и жизнеността, които червеният яспис обикновено носи, се борят с противоположните енергии на синия дантелен ахат.

Не сте Дева?

Разберете кой е вашият зодиакален рожден камък и проучете най-мощните кристали, които благоприятстват вашия звезден знак.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu