fbpx

Зодиакални скъпоценни камъни и кристали за зодия Козирог

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Козирогът (латински “Capricornus”) е десетият зодиакален знак от астрологичния календар, управляван от планетата Сатурн и произхождащ от съзвездието “Козирог”. В тази статия ще се запознаем със значението на рождените камъни на Козирога и ще открием някои от най-добрите кристали за Козирог (и тези, които трябва да избягвате!).

  • Зодиакален знак: Козирог
  • Дати: 22 декември – 19 януари
  • Символ: Козирог: морски козел
  • Зодиакален елемент: Земя
  • Свързан цвят: Сив
  • Съвместими зодиакални знаци: Телец и Дева
  • Личностни характеристики на Козирога: Амбициозен, логичен и трудолюбив

Кой е рожденият камък на Козирога?

Козирозите разполагат с голям списък от кристали, които са благоприятни за тях, а много камъни могат да прогонят негативните енергии от живота им. Както при всички зодиакални знаци, с тях обикновено са свързани два рождени камъка – по един за всеки месец, между които преминава зодията.

Гранат

granat - kozirog

Гранатът се свързва с Козирозите, родени през ноември, и обикновено е известен като основния рожден камък на Козирога. Той е предпочитан пред всички останали.

Гранатът е скъпоценен камък с огнен червен цвят, който директно улавя енергията от Сатурн, управляващата планета на Козирога, което го прави един от най-мощните лечебни кристали, които Козирогът може да притежава. Гранатът има статут на скъпоценен камък за бижута и декоративни цели още от бронзовата епоха, а името му идва от латинската дума “Granatus”. Това означава “нар”, поради приликата му със семената на този плод както по цвят, така и по форма.

Той притежава и много лечебни сили; носенето на гранат зарежда и енергизира духа, като облекчава всякакви тежки или песимистични мисли. Той развива творческата ви сила и дава тласък на самочувствието ви, като наред с това повишава смелостта и надеждата за вашите начинания.

Син сапфир

sin sapfir - kozirog

Подобно на граната, синият сапфир също привлича лечебна енергия от Сатурн. Този благоприятен скъпоценен камък е в чест на родените през декември под знака на Козирога.

В историята той е бил носен като символ на царственост, богатство и власт: качества, които се смятат за най-желани за Козирога. Сапфирът също така символизира любовта и предаността и често се използва за годежни пръстени и за отбелязване на 45-ата годишнина от сватбата.

Що се отнася до лечебните му способности, синият сапфир разсейва объркващите мисли и чувствата на депресия и ги заменя с радост и светлина. Когато се носи като огърлица, този “мъдър” камък може да активира гърлената ви чакра, давайки ви увереност да говорите истината си, да изказвате нови идеи и да улеснявате общуването с другите.

Кои са най-добрите кристали за Козирозите?

Много други кристали са известни с това, че носят полезни дарове на Козирога, който ги придобие. Притежаването на някой от следните кристали в колекцията ви от скъпоценни камъни за Козирог може само да обогати допълнително живота ви.

Перидот

peridot - kozirog

Разкошен зелен скъпоценен камък и разновидност на минерала оливин, този кристал ще подтикне притежателя си Козирог да постигне целите си чрез повишена концентрация и мотивация. В контраст с това Перидотът притежава и по-меки лечебни сили и ви насърчава да оставите миналото си и да продължите напред, позволявайки ви постепенно да се излекувате с времето.

Черен оникс

cheren oniks - kozirog

Смелият и силен външен вид на черния оникс се пренася върху начина на мислене на неговия притежател и предизвиква увереност в себе си. Той също така е силен съюзник за Козирозите. Черният оникс разпалва вдъхновението и помага да зададете посоката за постигане на целите си, като същевременно ви защитава и държи здраво стъпили на земята по пътя към тях. Когато умът ви се чувства хаотичен, наличието на черен оникс наблизо може да ви предложи спокойствие и да внесе тишина в мислите ви, улеснявайки процеса на вземане на решения.

Син топаз

sin topaz - kozirog

Този прозрачен син кристал дарява притежателя си с ясна енергия и помага за засилване на фокуса, за да се подобри концентрацията. Благодарение на близката си връзка с гърлената чакра, Синият топаз може да разтвори блокажите в гърлото, като по този начин ви помага да развиете уменията си за общуване – насърчавайки смислени разговори и задълбочавайки отношенията си с близките ви хора.

Ахат

ahat - kozirog

Скъпоценният камък ахат ви отвежда на вътрешно пътешествие, за да възстанови баланса и да хармонизира тялото и ума. Този пречистващ камък има много лечебни свойства и е най-известен със своята стабилизираща и укрепваща сила в периоди на умствено изтощение. Ще се чувствате сигурни и защитени, когато носите Ахат, и ще се радвате на спокойствие, тъй като отрицателните енергии се оформят в положителни.

Флуорит

fluorit - kozirog

Известен като “очистител на аурата”, този скъпоценен камък прояснява ума ви и детоксикира неблагоприятните мисли и енергия. Той приветства нов, свеж начин на мислене и отмива негативните мисловни модели. Може да се получи в различни цветове, като всеки от тях притежава свое уникално качество. Флуоритът работи най-добре, когато се носи като висулка близо до сърцето или гърлото.

Малахит

malahit - kozirog

Малахитът е древен камък, който се свързва с отвъдния живот и възкресението. Той има великолепен, наситен зелен цвят с късчета от по-светлозелен нюанс, който понякога може да наподобява формата на око. Затова се смята, че предпазва от “злото око”. Този защитен кристал също така абсорбира тежките енергии, които иначе биха могли да въвлекат човека в депресия. Трябва да носите малахита като огърлица, за да увеличите максимално лечебните му ползи.

Кои кристали са нещастни за Козирозите?

Както при всички зодиакални знаци, има кристали, които носят просперитет на едни, но разстройват други. Ако сте Козирог, има два кристала, които трябва да бъдат изключени от вашата колекция от кристали, тъй като могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

Жълт сапфир

jalt sapfir - kozirog

Жълтият сапфир е щастливият камък за рождените дни на Девите, чиято управляваща планета е Меркурий. Козирозите не са облагодетелствани от планетата Меркурий, поради което при носенето на Жълт сапфир възниква конфликт.

Рубин

rubin - kozirog

Препоръчва се Козирозите да избягват носенето на рубин, тъй като камъкът е тясно свързан със Слънцето, което е в конфликт със Сатурн, управляващата планета на Козирога. Тъй като елементите Земя и Огън имат противоположни енергии, Рубинът може да предизвика конфликт, да предизвика враждебност и да донесе лош късмет на Козирога.

Не сте Козирог?

Разберете кои са най-мощните кристали за различни обстоятелства или открийте рождения си зодиакален камък и проучете лечебните кристали, които благоприятстват вашия звезден знак.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu