fbpx

Зодиакални скъпоценни камъни и кристали за зодия Лъв

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
zodiakalni skapocenni kamani kristali za zodia lav

Лъвът (латински “Leo”) е петият зодиакален знак от астрологичния календар и управляващото го небесно тяло е Слънцето.

  • Зодиакален знак: Лъв
  • Дати: 23 юли – 22 август
  • Символ: Лъв
  • Зодиакален елемент: Огън
  • Свързан цвят: Оранжев
  • Съвместими зодиакални знаци: Овен и Стрелец
  • Личностни характеристики на Лъва: Самоуверен, защитен и драматичен

В тази статия разглеждаме рождените камъни на Лъва и значенията, които стоят зад тях, включително различни други лечебни кристали, които Лъвът трябва да носи!

Кои са рождените камъни на Лъва?

Зодиакалният знак Лъв преминава през два месеца: юли и август. Тъй като рождените камъни се определят както според месеца, така и според зодиакалния знак, Лъвът има повече от един рожден камък.

Рубин

За потомците на Лъв, родени в края на юли, кристалът Рубин е предпочитаният рожден камък. Той е един от четирите основни скъпоценни камъка на света и олицетворява силата на Слънцето (управляващото небесно тяло на Лъва). Много от метафизичните качества на рубина допълват тези на Лъва; той може да вдъхне вътрешна увереност в себе си и да повиши умствената енергия, като и двете качества са характерни за Лъва. Близката му връзка със сърдечната чакра допълнително разкрива желанието на Лъва да защитава любимите си хора и – под цялата игривост и екстровертни тенденции – развива емпатията и страстта им.

Този огнен камък на страстта може също така да благослови Лъва с качества като самочувствие, комуникация и трудолюбие. Като родени лидери, тези аспекти могат да накарат Лъвовете да постигнат голям успех в живота си.

Перидот

Перидотът е рожденият камък на Лъвовете, родени през август. Той е свързан със Слънцето в историята и се смята, че предпазва от тъмни духове и опасности, които очакват, когато Слънцето залезе. Рубинът засилва съществуващите качества на Лъва, а перидотът помага да се излекуват неблагоприятните черти, които може да притежават. Например увереността на Лъва понякога може да изглежда арогантна и егоцентрична, но носенето на Перидот вместо това може да вдъхне смирение и разбиране и да насърчи грижовната му страна.

Тъй като Лъвовете са склонни да бъдат в центъра на вниманието и полагат много усилия, за да поддържат външния си вид, Перидотът може да ги освободи от напрежението, че трябва да се съобразяват с другите, и вместо това да им позволи да бъдат истинската си същност.

Кои са най-добрите кристали за Лъва?

Съществува набор от лечебни кристали, които биха имали положително въздействие и полза за Лъва. Когато търсите кристали, които да добавите към колекцията си, обърнете внимание на изброените по-долу.

Карнеол

Този огненооранжев скъпоценен камък е известен с това, че разпалва творчеството и страстта в потомците на Лъв. Този прилив на енергия може да помогне на Лъва във всички аспекти на живота – от приятелствата до кариерата – и да обогати допълнително опита му. Карнеолът също така стимулира смелостта и решителността на тези, които го носят – качества, с които повечето Лъвове са родени.

Тигрово око

Тигровото око действа като скъпоценен камък за проявление за Лъва. Тъй като по природа са амбициозни и решителни, Лъвовете са по-склонни да преследват и постигат успех. Когато се носи, Тигровото око разпознава тази решителност и работи за осъществяване на целите на своя собственик. Вместо да предоставя нещо ново, този скъпоценен камък активира естествените качества на Лъва, като самонасоченост и сила на волята, и вдъхновява за действие вместо за мисли.

Червен ахат

Дълбокият скъпоценен камък червен ахат притежава много лечебни свойства. Връзката му със сакралната чакра му позволява да подобрява плодовитостта при жените Лъв и да разпалва страстта при мъжете Лъв. Въпреки огнената си същност, този кристал е известен и с това, че носи успокояващо присъствие на своя притежател. Особено по време на стрес, носенето на червен ахат може да стопи негативните чувства и да образува защитен щит, прогонвайки по-нататъшни неблагоприятни енергии.

Пирит

Пиритът е мощен огнен камък. Неговата сила се крие в способността му да разрешава страхове, като например страх от провал или страх от това как светът може да ни види. За Лъвовете, които обикновено са самоуверени и уверени в себе си, пиритът може да поддържа това качество в тях, като не позволява на никакви страхове да разрушат увереността им. Чрез носенето на този кристал Лъвът може да се съсредоточи върху постигането на целите си с увереността, че е подкрепян в пътуването си.

Ларимар

Кристалът Ларимар е задължителен за всеки, роден под този зодиакален знак. Неговата релаксираща природа насърчава баланса и спокойствието на прекалено енергичния и развълнуван Лъв. Когато се носи, той позволява на притежателя си да освободи емоциите си и да изчисти съзнанието си от непотребни модели. Тъй като Лъвовете са склонни да бъдат по-разговорливи и енергични по природа, кристалът Ларимар може да им помогне да станат по-добри комуникатори, за да могат да изразяват мислите си по по-ясен начин.

Цитрин

Този пречистващ кристал винаги има място в колекцията от скъпоценни камъни на Лъва. Той излъчва положителна енергия за всички, които влизат в контакт с него, и е достатъчно мощен, за да спаси Лъва от мрачни мисли. Той не само прогонва негативността, но и има способността да я превръща в плодотворна енергия, като изобилие и богатство. За Лъв, който се надява на късмет в близко бъдеще, свързан с кариерата или финансите, носенето на Цитрин може да осигури положителни резултати тъй като той е сред скъпоценните камъни за пари.

Слънчеви камъни

Силната връзка, която този кристал има със Слънцето (както подсказва името му), прави Слънчевия камък мощен съюзник за Лъва. Както наблюдението на изгрева на слънцето може да изчисти сутрешния ум от притесненията и да породи цялостно усещане за тишина и спокойствие, така и Слънчевият камък има подобен ефект върху Лъва, като съживява ума и осигурява яснота и необходимия оптимизъм за добър ден. За Лъвовете, които са особено чувствителни към несгоди, слънчевият камък поглъща топлината на Слънцето и покрива притежателя си с тази успокояваща енергия, като му помага да преодолее стресовите усещания.

Кои кристали трябва да избягва Лъвът?

Разкрихме някои от най-добрите лечебни кристали за Лъва, но както при всички зодиакални знаци, винаги има някои кристали, от които трябва да се пазите. За Лъва това са черният оникс и аквамаринът.

Черен оникс

Черният оникс традиционно се използва за достъп до миналото, за да се излекуват травми, но тази енергия може да се почувства непосилна за високодуховния Лъв. Въпреки мощните си лечебни качества този кристал понякога може да удави притежателя си в тежка енергия и да предизвика кошмари; това важи особено за потомците на Лъва.

Аквамарин

Като воден камък аквамаринът влиза в противоречие с огнените Лъвове. За другите зодиакални знаци този кристал е полезен за отпускане на ума и насърчаване на спокойствието, но за Лъва, който по природа е жив, страстен и с висока енергия, Аквамаринът може вместо това да потисне тези страхотни вродени качества.

Не сте Лъв?

Разберете кой е вашият зодиакален рожден камък и проучете най-мощните кристали, които благоприятстват вашия звезден знак.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu