fbpx

Зодиакални скъпоценни камъни и кристали за зодия Овен

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
zodiakalni skapocenni kamani kristali za zodia oven

Овен (латински “Aries”) е първият зодиакален знак в астрологичния календар и произлиза от едноименното съзвездие. Овенът се управлява от планетата Марс, древноримския бог на войната, който е активен и страстен влиятел.

В тази статия ще разгледаме рождените камъни на Овена и значенията, които се крият зад тях, включително други лечебни кристали, които Овенът трябва да притежава.

  • Зодиакален знак: Овен
  • Дати: 21 март – 20 април
  • Символ: Овен
  • Зодиакален елемент: Огън
  • Свързан цвят: Червено
  • Съвместими зодиакални знаци: Стрелец и Лъв
  • Личностни характеристики на Овена: Амбициозни, смели, уверени, конкурентни, нетърпеливи, оптимистични и естествени лидери.

Кой е рожденият камък на Овена?

Овенът е най-голямото дете в зодиакалното семейство и затова определя темпото на останалия свят. Родените под дома на Овена са силно мотивирани лидери, а не последователи, така че бихте очаквали те да имат някои прекрасни рождени камъни, свързани с тях, и ще бъдете прави. Както всички зодиакални знаци, Овенът обхваща два месеца. Кръвният камък служи за рожден камък на Овните за родените през март, а диамантът – за тези с рождени дни през април.

Кръвен камък (Хелиотроп)

kraven kamak - oven

Огнен рожден камък, който идеално допълва Овните и е традиционен камък за тях в индуистката астрология. Тъй като страстта на Овните е склонна да гори силно, те много лесно могат да изгорят твърде много енергия твърде бързо. Кръвният камък има балансиращ ефект върху системата от чакри, както и върху емоциите и чувствата на Овена. Изпълнен с енергията на Марс, той предлага изцеление на Овните, като подхранва и без това силните им нива на смелост, решителност и издръжливост.

Кървавият камък е бил носен от воините в древността не само за да увеличи силата им, но и да ги предпази. Той има защитно действие върху Овните, като премахва негативната енергия от чакрите им. Ако се носи около глезените, той може да предложи свойства за вкореняване и облекчаване на здравословни проблеми, свързани с коренната или сакралната чакра. Познат още като “Хелиотроп”, този кристал е средство за пречистване на кръвта и се смята, че засилва интуицията и възприятията. Той се съчетава добре с Овен с чувствителни, творчески и темпераментни наклонности.

Диамант

diamant - oven

Силен и издръжлив до краен предел, не е изненадващо, че Овенът има особен афинитет към диаманта. Този любим камък предлага допълнителна стабилност и равновесие на родените под огнен знак, а също така служи като камък на късмета за Овена. Диамантът споделя Марс като управляваща планета, но доставя вътрешна сила не чрез викове за битка, а чрез трайна симпатия и лъчезарна любов. За потенциално дивия и безразсъден Овен той носи великолепна хармония, която не може да бъде разклатена.

Подобно на кръвния камък, диамантът традиционно се е носел, за да насърчава победата в битка. Той е зенитът на бялата светлина, съчетаващ всичките седем лъча в едно спиращо дъха обединение. Въпреки че камъните на Овена традиционно са червени, разнообразната им природа се отразява от кристали с други цветове. Затова фактът, че често прозрачният диамант е техният най-добър приятел, се чувства много подходящ. Диамантът олицетворява истината и визията, като внася допълнителен слой умствена яснота и фокус в Овена. Той е мощен водач по пътя към самореализацията и духовното просветление.

Какви кристали са подходящи за Овена?

Нежен воден камък, който може да помогне за избистряне на съзнанието на възбудимия Овен, аквамаринът помага да се укроти горещият темперамент и да се насърчат мирните взаимоотношения. Той също така придава малко гъвкавост на Овена, който се стреми да се движи по течението на живота. Той се свързва с март като самостоятелен камък и се съчетава много добре с диамант за позитивизъм, подобен на дзен, и с кръвен камък за облекчаване на стреса.

Черен оникс

cheren oniks - oven

Ониксът е камък на силата, символизиращ страст и сила не само за себе си, но и за другите, както и духовно пробуждане. Той предпазва Овните от негативните емоции, пази психиката им, заземява ги в рационалния свят и повишава самоконтрола. Овните лесно мислят, че техният път е единственият, затова черният оникс им разкрива нови гледни точки, които може да са пренебрегнали.

Карнеол

karneol - oven

Карнеолът помага на Овните да приемат истинската цел на живота си, като им дава кураж и сила дори в периоди на стрес. Той е полезен и за проявлението. Той е традиционен камък за Овните и е свързан със сакралната чакра, като разпалва отново характерните за Овните творчество, чувство за собствена стойност и страст. Все пак внимавайте за свръхстимулацията, която този огнен камък може да предизвика!

Цитрин

citrin - oven

Лечебен кристал и източник на положителна енергия, цитринът може да помогне за превръщането на стремежа на Овена към успех в полза и богатство. Той пречиства аурата и прогонва негативната енергия – разкрива лидерските умения на Овена, като същевременно му помага да приема критиката. Уравновесява чакрата на слънчевия сплит и е ефективен манифестатор: идеален за Овена, знака на новото начало!

Гранат

granat - oven

Друг традиционен за Овена камък на страстта и енергията, който повишава самочувствието и привлича успеха. Гранатът ще предпази Овена от измама и ще му помогне да изгради уважителен диалог. Той също така носи жизненост, помага за разсейване на негативността и засилва психическите способности. По същество гранатът отразява естествената енергия на Овена и я усилва, така че той да издържи дори в трудни ситуации.

Червен яспис

cherven iaspis - oven

Друг червен камък, който балансира цялата тази високоинтензивна енергия и гарантира трайна мотивация. Особеното привличане на този камък за Овена идва от способността му да насърчава мисълта преди действието, което може да бъде трудност за хората, родени под този знак. Друг кристал за проявление, той работи с кореновата чакра и ефикасно усилва заземяването.

Чист кварц

chist kvarts - oven

Олицетворение на универсален кристал, прозрачният кварц разкрива енергията на Овена, заедно с чувството за баланс (за разлика от спокойствието, което предлагат други кристали). Той заземява, усилва, лекува, пречиства и успокоява. Чистият кварц се съчетава отлично с карнеол, тъй като ще предотврати превръщането на цялата тази огнена енергия в егоцентризъм. Твърди се, че е полезен дори за отслабване.

Розов кварц

rozov kvarts - oven

Свързван с безусловната любов, розовият кварц помага на Овена да се чувства по-любящ и да укрепва връзките си. Той е вашият помощник, когато търсите нови връзки (романтични или платонични). Розовият кварц намалява негативността и стреса. Насърчавайки безкористността, той е противовес на случайния егоизъм на някои Овни и разсейва всички тревоги, които Марс може да донесе.

Кои кристали трябва да избягват Овните?

Както винаги, някои кристали са по-подходящи от други. Понякога тяхната неподходящност може да е свързана с връзката им с енергиите на Овена или с управлението на Марс. В други случаи тя може да произтича от други кристали, които вече препоръчваме. Имайки предвид и двете категории, включваме посочените по-долу като кристали, които Овенът трябва да избягва.

Аметист

ametist - oven

Изненадващо включване в този раздел, включваме аметиста тук само защото успокояващата му природа противоречи на енергийното стимулиране на карнеола. Иначе аметистът носи лекота на духа и помага на Овена да насочи амбицията си по спокоен и здравословен начин. Този камък смекчава интензивните камъни и усилва по-слабите, така че пригодността му зависи от намеренията ви.

Молдавит

moldavit - oven

 

Овенът трябва да избягва – или поне да бъде предпазлив – кристали, които се свързват със Сатурн или Венера. Молдавитът е един такъв кристал, въпреки че бихме могли да споменем и черен обсидиан, опушен кварц и лазурит. Това не означава, че тези камъни няма да бъдат от полза за Овена, но може да са в противоречие с по-широките цели, които той иска да постигне.

Син дантелен ахат

sin dantelen ahat - oven

Синият дантелен ахат успокоява Овен, който може да се чувства несигурен, изгубен, стресиран или обзет от скръб. Той носи позитивизъм, успокоява ума и се бори с негативността… но когато Овенът го използва в комбинация с цитрин, това може да обърка тялото. Енергиите на цитрина и синия дантелен ахат си противоречат, така че в крайна сметка се превръщат в проблематична двойка.

Не сте Овен?

Разберете кой е вашият зодиакален камък и проучете най-мощните кристали, които благоприятстват вашия звезден знак.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu