fbpx

Зодиакални скъпоценни камъни и кристали за зодия Рак

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
zodiakalni skapocenni kamani kristali za zodia rak

Рак (латински “Cancer”) е четвъртият зодиакален знак от астрологичния календар. Управляващото го небесно тяло е Луната, а символът му идва от лунното съзвездие на рака. Смята се, че това е ракът, който е смачкан от Херкулес и поставен сред звездите от Хера.

В тази статия разглеждаме рождените камъни на Рака и значенията, които стоят зад тях, включително различни други лечебни кристали, които Раците трябва да носят!

  • Зодиакален знак: Рак
  • Дати: 22 юни – 22 юли
  • Символ: Рак
  • Зодиакален елемент: Вода
  • Свързан цвят: сребърен
  • Съвместими зодиакални знаци: Риби и Скорпион
  • Личностни характеристики на Рака: Грижовен, защитен и чувствителен

Кой е рожденият камък на Рака?

Може да се твърди, че има няколко рождени камъка за Рака. Има обаче един кристал, който никога не пропуска да влезе в списъка и се смята за основния рожден камък за Рака; това е рубинът.

Рубин

rubin - zodia rak

Рубинът е кървавочервен пигментиран скъпоценен камък, който е открит за първи път преди повече от 2500 години в Югоизточна Азия. Оттогава той е ценен камък, символизиращ любовта, страстта и предаността, и се е превърнал в популярен избор за бижута на кралските семейства.

Освен че е бил обожаван заради красотата си, рубинът е бил признат и използван заради редица лечебни свойства. Особено за хората от зодия Рак рубинът може да внесе баланс в сърцето им, като разпали силите на сърдечната чакра. След като сърдечната чакра се събуди, този мощен скъпоценен камък насочва усилията си към това да помогне на притежателя си да работи за своите страсти и да постигне целите си в живота. Тъй като Раците са естествени дарители, голяма част от енергията им се изразходва в грижи за другите, а носенето на рубин може да им помогне да възвърнат загубената си енергия. Освен това Рубинът може да повиши увереността и да внесе сигурност и стабилност в живота на Рака (нещо, което тази зодия се стреми да постигне).

Кои са най-добрите кристали за зодия Рак?

В допълнение към основния рожден камък на Рака, има специална селекция от лечебни кристали, които вършат чудеса за Раците, особено през сезона на Рака. Всеки от тях има своя собствена връзка с този зодиакален знак и носи със себе си възможност за изцеление и подмладяване.

Лунен камък

lunen kamak - zodia rak

Лунният камък представлява управляващата планета на Рака – Луната, което го прави подкрепящ кристал за Раците. Този свещен скъпоценен камък е известен с това, че носи късмет по време на нови начинания и важни събития в живота на човека. Тъй като потомците на тази зодия са склонни да се придържат към рутината и да предпочитат зоната си на комфорт, лунният камък може да им помогне да навлязат по-лесно в периоди на промяна с по-позитивен поглед.

Изумруд

izumrud emerald - zodia rak

Зеленият смарагд е изключително силен кристал за Рака. Смята се, че когато се носи, той може да засили качествата на емоционална стабилност и благополучие, които Ракът вече притежава. Връзката на изумруда с майката природа и равновесието резонира добре с грижовната страна на този зодиакален знак, тъй като Раците са склонни да имат нужда да се грижат за другите.

Перли

perli - zodia rak

Произхождаща от океана, Перлата се свързва дълбоко с този воден знак. Тя символизира чистота и искреност и използва връзката си с водата, за да облекчи настроението на Рака, който трябва да се справи със сложни емоции. Освен това е благоприятен скъпоценен камък, който използва енергиите на Марс и Юпитер, за да донесе късмет на своя притежател.

Калцит

kalcit - zodia rak

Известен като камък на проявлението, калцитът обикновено се носи, за да помогне на Раците да постигнат своите лични и професионални цели. Раците са природно надарени и творчески личности и този кристал осигурява умствена яснота, давайки възможност на идеите и въображението да се развиват свободно. Калцитът също така има способността да балансира чакрите и се използва от хиляди години за насърчаване на енергийния поток и изчистване на тялото от всякакви блокажи.

Аквамарин

akvamarin - zodia rak

Като друг кристал от водната стихия, аквамаринът естествено допълва Раците. Потомците на този зодиакален знак усещат емоциите по-дълбоко от другите и понякога могат да се удавят в тях. Носенето на Аквамарин може да доведе до успокояващо присъствие и да облекчи чувството на тревожност. Наред с това кристалът може да насърчи интелекта да надделее над непреодолимите емоции, като придаде логика и яснота на ума.

Опал

opal - zodia rak

Опалът се смята за камък на трансформацията. Когато се носи, дълбоко вкоренените проблеми се освобождават, което им позволява да изплуват на повърхността. Това дава възможност на носещия го да излекува тези травми от миналото. С повече яснота, Ракът вече може да усети как негативните му вибрации се трансформират в положителна лечебна енергия. Опалът може също така да предизвика мисленето на Рака, излъчвайки позитивност върху негативните мисловни модели.

Розов кварц

rozov kvarts - zodia rak

Енергизиращ сърдечната чакра, розовият кварц е чудесно допълнение към кристалната колекция на Рака. Тъй като Раците са известни с това, че са природно лоялни и любящи, този кристал съответства на тези качества и ги засилва, като изпълва сърцата им с допълнително състрадание и любов към другите. Розовият кварц също така насочва този поток на съпричастност навътре, напомняйки на своя притежател да се грижи за себе си и да защитава собствените си чувства, тъй като те често могат да бъдат забравени, когато се грижи за другите.

Халцедон

halcedon - zodia rak

Халцедонът е носен като талисман от много години и се смята, че отблъсква злото и разрешава възникнали конфликти. За хората от зодия Рак, които се борят за балансиране на волята на сърцето и ума, е полезно да носят халцедон, тъй като този кристал може да хармонизира и двете области.

Освен че предпазва, халцедонът има силата да изведе някого от тъгата и меланхолията и да го насърчи да се почувства отново оптимист.

Кои кристали трябва да избягва зодия Рак?

Въпреки че много лечебни кристали внасят просперитет и любов в живота на потомците на Рак, има един кристал, който не го прави и затова трябва да се избягва. Това е Синият сапфир.

Син сапфир

sin sapfir - zodia rak

Колкото и зашеметяващ да е кристалът Син сапфир, за съжаление той е вреден за Раците. Той се управлява от Сатурн, който е враг на Луната (управляващото небесно тяло на Рака). Поради тази проблемна връзка между планетите, Синият сапфир не е в състояние да донесе щастливи резултати на Рака.

Не сте Рак?

Разберете кой е вашият зодиакален рожден камък и проучете най-мощните кристали, които благоприятстват вашия звезден знак.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu