fbpx

Зодиакални скъпоценни камъни и кристали за зодия Риби

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
zodiakalni skapocenni kamani kristali za zodia ribi

Риби (латински “Pisces”) е дванадесетият и последен астрологичен знак в зодиакалния календар, управляван от планетата Нептун, която олицетворява мечтите и духовността. Символът му – рибата – олицетворява ихтиоцентаврите, които са помагали на Афродита, когато тя се е родила от морето.

В тази статия разглеждаме значението на рождените камъни на Рибите, както и някои от най-добрите кристали за зодиакалния знак Риби (включително кристалите, от които трябва да се пазите!).

  • Зодиакален знак: Риби
  • Дати: 19 февруари – 20 март
  • Символ: Риби
  • Зодиакален елемент: Вода
  • Свързан цвят: Светлозелен цвят
  • Съвместими зодиакални знаци: Рак и Скорпион
  • Личностни характеристики на Рибите: Емпатични, дълбоко грижовни, емоционално чувствителни и артистични.

Кой е рожденият камък на Рибите?

Зодия Риби започва през третата четвърт на месец февруари и продължава през по-голямата част от месец март. Тъй като всички зодиакални знаци преминават през два месеца, всеки от тях обикновено има два рождени камъка, свързани с него, по един, представящ всеки месец, през който преминава. За потомците на Риби, родени през февруари, това е лилавият кристал Аметист, а за родените през март – кристалът Аквамарин.

Aметист

Наситеният лилав цвят, богатата история и вроденото очарование на аметиста са го превърнали в неизменен фаворит през вековете сред кралските особи и аристократите, търсещи духовно ръководство.

Известен като най-мощния кристал за Риби, лилавият аметист може да активира коронната чакра, освобождавайки универсално море от духовна енергия. Това пробуждане на коронната чакра се представя с виолетова светлина и се смята, че подобрява някои мозъчни функции, включително фокуса и паметта.

Аметистът също така резонира с емоционално чувствителната страна на Рибите и ги подхранва, носейки със себе си чувство на сигурност и спокойствие, като същевременно прогонва чувството на тревожност.

Аквамарин

Аквамаринът е великолепен син скъпоценен камък, изпълнен с очарование от древногръцката митология и лечебни свойства. Охлаждащото качество на този кристал поддържа балансираното настроение на Рибите. Това ги предпазва от ненужни конфликти, които Рибите обикновено обичат да избягват. Връзката му с водата е очевидна в лечебните му свойства, тъй като кристалът аквамарин насърчава потомъка на Риби да изследва и да се движи в живота плавно, като течащ поток, вместо да бездейства и да се застоява. Докато аметистът активира коронната чакра, аквамаринът съживява гърлената чакра, повишавайки увереността на Рибите най-накрая да говорят и да притежават своя глас сред другите.

Кои са най-добрите кристали за Риби?

Тези два основни рождени камъка не са единствените скъпоценни камъни, известни с положителното си влияние върху Рибите. Всъщност има различни кристали, за които е известно, че работят хармонично с различните черти на Рибите. Ако сте потомък на Риби, можете допълнително да обогатите живота си, като включите следните кристали в личната си колекция.

Червен яспис

Наричан “върховен възпитател”, този земен червен скъпоценен камък излъчва защитните си сили над емпатичните Риби, които може да се чувстват претоварени от негативните енергии на другите. Освен че е грижовен и подкрепящ, ясписът може да помогне на притежателя си да се чувства по-земно в ежедневието, което може да бъде особено полезно за Риби, които са склонни да живеят в облаците, носейки се между реалността и въображението.

Нефрит

Скъпоценният камък нефрит е тясно свързан със сърдечната чакра, което го прави допълващ камък за емпатичните и грижовни Риби. Този скъпоценен зелен камък е известен и с това, че носи късмет и богатство на своя притежател. Като мечтател и въображаема душа, Рибите могат да разчитат на кристала Нефрит, за да поддържат мечтите си живи и да предизвикват по-проницателни сънища чрез резониране с естествения лечебен ритъм на Земята.

Кървав камък

Кристалът Кръвният камък освобождава потомците на Риби от тяхната понякога прекалено съгласна и охотна природа, заради която ги наричат “изтривалки”. Кръвният камък може да се използва за повишаване на увереността ви в потенциално опасни ситуации и да ви даде смелост да отстоявате и да бъдете верни на убежденията си. Този кристал може също така да извади Рибите от мисленето им на “жертва на миналото” и да им помогне да продължат напред и да се съсредоточат върху силните си страни, а не върху слабостите си.

Лапис лазули

Известен като “камъкът на истината”, лапис лазули (или лазулит) засилва желанието да се говори истината, което е от голяма полза за Рибите, които са склонни да избягват да изразяват мнението си и предпочитат да се носят по течението. Този кристал също така въплъщава мъдрост, внасяйки яснота в чувствителния ум на Рибите в периоди на емоционални вълнения.

Черен оникс

За Рибите, които са склонни да се давят в емоционалния пейзаж на другите, на помощ идва кристалът черен оникс. Тъй като е свързан с основната коренна чакра, черният оникс притежава силни заземяващи свойства и напомня на притежателя си, че чувствата му не трябва да бъдат поглъщани от другите. Този кристал може да даде умствена сила и издръжливост, като помага на Рибите да преодолеят страховете си и ги насърчава да вярват в личната си сила.

Флуорит

За умствена яснота и балансиране на аурата Рибите трябва да носят флуорит. Този кристал е свързан с баланса: на ума, енергията и дори на физическото тяло. Той се свързва със сърдечната и гърлената чакра и има за цел да неутрализира стреса в тези области. Известно е също, че флуоритът разширява чакрата на третото око, като подобрява възприемането на по-висши измерения от страна на носещия го.

Чист кварц

Като “върховен лечебен камък” кристалът от чист кварц е полезен за вече интуитивните и духовни Риби. Той подпомага вътрешното изцеление, като насърчава притежателя си да се потопи в миналото и да възстанови спомените си от детството. С негова помощ Рибите ще могат по-лесно да изчистят негативните енергии и да създадат път, по който да тече позитивност. Чистият кварц може също така да пречисти тялото и ума – да донесе нова, свежа перспектива на носещия го.

Какви кристали трябва да избягват Рибите?

За Рибите има огромна библиотека от лечебни кристали, от които да избират, като всеки от тях има потенциала да внесе някаква форма на добро в живота им. Въпреки това като Риби трябва да внимавате с няколко конкретни кристала, които сами по себе си могат да носят позитивизъм, но ако се съчетаят с противоречащ им кристал, негативността и проблемите могат да си проправят път в живота ви.

Карнеол

Изолиран, карнеолът е огнен оранжев камък, който повишава мотивацията и разпалва отново творческите страсти. Ако обаче се съчетае с аметист, ще започнат да възникват конфликти и индивидуалните свойства на всеки камък ще се сблъскат с другия. Тъй като аметистът носи спокойствие и смекчава енергията ви, кристалът карнеол съперничи на това с прилива си на енергия, което води до неспокойно и объркващо състояние на духа на Рибите.

Син дантелен ахат

Този рядък, но естествен син кристал понякога може да бъде приятел на Рибите, като свързва спокойното си качество със спокойната природа на ума им. Въпреки това внимавайте да имате син дантелен ахат върху себе си, когато вече носите червен яспис, тъй като тези кристали имат много различни цели. Синият кристал се фокусира върху лечението на емоциите и релаксацията на притежателя си, докато червеният яспис се фокусира върху повишаването на жизнеността. Най-добре е да избягвате това съчетание на кристали и вместо това да ги носите независимо един от друг.

Не сте от зодия Риби?

Разберете кой е вашият зодиакален рожден камък и проучете най-мощните кристали, които благоприятстват вашия звезден знак.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu