fbpx

Зодиакални скъпоценни камъни и кристали за зодия Скорпион

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
zodiakalni skapocenni kamani kristali za zodia skorpion

Скорпионът (латински “Scorpius”) е осмият зодиакален знак от астрологичния календар. Съответното му зодиакално съзвездие се нарича Скорпион, а за управляващи планети са посочени Марс и Плутон.

Както всеки зодиакален знак, Скорпионът има много кристали и скъпоценни камъни, свързани с него. В тази статия ще ви запознаем с рождените камъни на Скорпиона и ще навлезем в детайлите на някои от най-добрите кристали, които Скорпионите могат да носят и притежават.

  • Зодиакален знак: Скорпион
  • Дати: 23 октомври – 21 ноември
  • Символ: Скорпион
  • Зодиакален елемент: Вода
  • Свързан цвят: черен
  • Съвместими зодиакални знаци: Телец и Рак
  • Личностни характеристики на Скорпиона: Интуитивен, свиреп, страстен и загадъчен.

Кой е рожденият камък на Скорпиона?

Звездният знак Скорпион припокрива месеците октомври и ноември. Тъй като рождените камъни се определят както според месеца, така и според зодиакалния знак, следователно има повече от един рождени камъни, свързани със Скорпиона.

Топаз

topaz

Тъй като по-голямата част от сезона на Скорпиона продължава през ноември, основният рожден камък за Скорпиона е топазът. Това е скалообразуващ минерал, който в естественото си състояние е безцветен. С особена термична обработка обаче камъкът може да се оформи в различни цветове, като най-популярни са синият топаз и златистожълтият топаз. Смята се, че тези, които притежават този скъпоценен камък или го носят в бижутата си, привличат в живота си добро здраве, изобилие и щастие. Скъпоценният камък Топаз също така символизира сила и интелигентност и се предполага, че предава тези качества на притежателя си.

Цитрин

citrine

Скъпоценният камък цитрин също благоприятства родените през ноември. Той е жълт кварцов камък, чието име произлиза от латинската дума Citrinia за “жълт”. Подобно на яркия си външен цвят, рожденият камък цитрин се свързва с жизнерадост и оптимизъм. Широко известен като камък на късмета, цитринът използва закона за привличането, за да привлича богатство и просперитет в живота на тези, които носят този кристал.

Ако сте Скорпион, роден през октомври, има два рождени камъка, които са тясно свързани с вас: Опал и Турмалин.

Опал

opal

Скъпоценният камък опал е естествено срещащо се минералоподобно вещество, което се е образувало от богати на силициев диоксид води дълбоко в земната кора. Известно е, че помага за балансиране на емоциите и се свързва с истината и чистотата.

Турмалин

black tourmaline

С малко по-различно предназначение, за турмалина се смята, че създава защитен щит около притежателя си, предпазвайки го от нежелана негативна енергия. Той е един от най-популярните кристали излъчва лечебна енергия и успокоява ума. Това е минерален кристал, който може да бъде открит в различни цветове, като всички те притежават свои собствени специални лечебни свойства и приложения.

Кои са най-добрите кристали за Скорпион?

Когато слънцето е в Скорпион, енергията на осмата зодия е в пълен разцвет. Независимо от звездния знак, тези настоящи енергии вероятно ще окажат влияние върху повечето хора, но това важи с особена сила за Скорпионите. Съществуват много лечебни кристали, свързани с вашия зодиакален знак. И те могат да помогнат за подкрепа и балансиране на енергиите през сезона на Скорпиона.

С помощта на тези кристали можете да се възползвате от положителните енергии, като запазите ума си заземен и емоциите си балансирани.

Аметист

amethyst

Аметистът е мощен камък, който разширява духовното ви съзнание и повишава интуицията. Този кристал е особено полезен, когато навлизате в последните месеци на годината, тъй като балансира промените в настроението и намалява чувството на страх и тревожност, които се свързват с мрака и самотата.

Аквамарин

akvamarin

Известен като камък на смелостта, аквамаринът се свързва с по-чувствителните хора от знака Скорпион, като им дава смелост да изразят най-съкровените си чувства.
Като воден камък той насърчава яснотата на ума и ясната комуникация и отмива стреса и осъждането на другите. Благодарение на връзките си с гърлената чакра той облекчава и симптомите на възпалено гърло.

Лапис лазули

lapis lazuli

Камъкът на истината. Лапис лазули възстановява връзката с истинската същност и ви пренастройва към истинската цел на живота ви. Поради чувствителната природа на Скорпионите през този сезон е вероятно да се появят емоционални вълнения, а този кристал е известен с това, че помага в борбата с тези трудни емоции и установява яснота на ума.

Малахит

malahit

Този лечебен кристал активира сърдечната чакра, като отваря вътрешното ви Аз за безусловната любов. Той абсорбира негативните енергии от заобикалящата ви среда и разпалва способността ви да съчувствате на другите. Подгответе се за промяна и разчупете старите модели на поведение през сезона на Скорпиона с кристал малахит в дома си.

Рубин

rubin

Скъпоценният камък рубин се счита за благоприятен за Скорпиона. Наситеният червен цвят отразява връзката му със сърдечната чакра и насърчава страстта и пламенността към живота. За амбициозния Скорпион рубинът може да ви помогне да се концентрирате върху постигането на лични цели.

Опушен кварц

opushen kvarc

Този кристал ще ви насърчи да се освободите от страховете си и да изразявате емоциите си, вместо да ги държите в бутилки. Фокусът е върху изграждането на вашата увереност чрез доверяване на интуицията ви и вслушване в нея. Лечебните му свойства обхващат успокояване на спазми, облекчаване на мускулни спазми и укрепване на нервите.

Содалит

sodalit

Кристал, който внася ред и рационално мислене в иначе объркания и паникьосан ум. Този успокояващ кристал насърчава изразяването на истинските чувства и спомага за самоприемането, като постепенно изгражда самочувствие у човека, който държи този камък близо до себе си. Известно е също, че предотвратява безсънието и подобрява кръвното налягане.

Тюркоаз

Turquoise

Кристалът тюркоаз обгръща своя притежател с успокояваща и умиротворяваща енергия. Той се носи от стотици години и действа като защитен талисман по време на дълги пътувания. Като укрепващ камък той възстановява жизнеността в периоди на изтощение и умора.

Кои кристали трябва да избягва Скорпионът?

За щастие, има много благоприятни кристали за Скорпиона и само няколко, които трябва да се избягват. Посочили сме ги по-долу.

Изумруд

izumrud

Изумрудът е скъпоценен камък за Меркурий, който е в противоречие с Марс, управляващата планета за Скорпиона. Затова трябва да се избягва. Силата на Изумруда може да бъде трудна за управление за Скорпиона и може да окаже неблагоприятно въздействие върху стабилността на емоциите.

Диамант

diamant

Диамантът представлява планетата Венера, която е разрушителна планета за Скорпиона. За Дева или Везни носенето на Диамант може да донесе късмет. За Скорпиона обаче той може да попречи на съдбата им и да внесе търкания в живота им.

Не сте Скорпион?

Разберете кои са най-мощните кристали за различни обстоятелства или открийте рождения си зодиакален камък и проучете лечебните кристали, които благоприятстват вашия звезден знак:

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu