fbpx

Зодиакални скъпоценни камъни и кристали за зодия Стрелец

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
zodiakalni skapocenni kamani kristali za zodia strelec

Стрелецът (латински “Sagittarius”) е деветият зодиакален знак от астрологичния календар, наречен така заради свързаното с него съзвездие, известно също като Стрелец. Управлява се от планетата Юпитер, чиито космически енергии оказват влияние върху този зодиакален знак.

В тази статия проучваме значението на различните рождени камъни на Стрелеца и търсим някои от най-добрите кристали за Стрелеца.

  • Зодиакален знак: Стрелец
  • Дати: 22 ноември – 21 декември
  • Символ: Стрелец
  • Зодиакален елемент: Огън
  • Свързан цвят: Лилаво
  • Съвместими зодиакални знаци: Овен и Лъв
  • Личностни характеристики на Стрелец: Родени пътешественици, оптимисти, духовни и интелигентни

Кой е рожденият камък на Стрелеца?

Звездният знак Стрелец преминава между месеците ноември и декември, като всеки месец притежава свой уникален рожден камък.

Тюркоаз

Тюркоазът е най-популярният камък, свързан със Стрелеца, и е свързан с родените през ноември. Неговият синьо-зелен непрозрачен вид въплъщава връзката му с водата, което отново намира отражение в лечебните му свойства. Той насърчава протичането и хармонизирането на ума.

Придобивайки енергии от Юпитер, тюркоазеният скъпоценен камък балансира противоречивите емоции у Стрелеца и го обгръща в аура, която успокоява ума му срещу негативни мисли и тревожност. Запазвайки ролята си на защитник, тюркоазеният кристал е и спътник на приключенския Стрелец по време на пътуванията му и от векове се използва като защитен талисман.

Син топаз

Рожденият камък на Стрелеца през декември е Синият топаз. Този камък привлича късмета на тези, които го притежават, и благославя живота им с добро здраве и щастие. Той е тясно свързан с гърлената чакра и подкрепя тези, които практикуват ясна комуникация със себе си и с другите, като насърчава истинското говорене.

За любознателните Стрелци Синият топаз е чудесно допълнение, тъй като предава качествата си за решаване на проблеми и интелигентност, позволявайки подобрена умствена прецизност при учене или обучение.

Какви кристали трябва да носи Стрелецът?

В допълнение към двата основни рождени камъка на Стрелеца има много скъпоценни камъни и кристали, за които е известно, че носят полезни свойства. Като носите един или повече от посочените по-долу кристали, можете да сте сигурни, че сте защитени от негативни вибрации през сезона на Стрелеца.

Аметист

Аметистът е кварцов кристал с виолетов цвят, управляван от Юпитер, и действа като мощен съюзник на Стрелеца. В историята този кристал се е използвал за лечение на зависимости и за емоционално изцеление на притежателите му. Освен че стимулира интуицията и възприятията, аметистовият кристал отдава значение на спокойствието на ума, като подобрява умствения фокус.

Черен обсидиан

Образуван от лава, изригваща от вулкани, този вулканичен камък поддържа тясна връзка със Земята. Той резонира добре със Стрелеца, като ви държи здраво стъпили на земята, насърчава приемането на минали грешки и оценява научените уроци. Най-значимата му сила се крие в създаването на защитна бариера около вас, предпазвайки ви от вредни енергии и укрепвайки аурата ви. Носенето му като гривна на лявата ви ръка може да активира тези лечебни свойства за вас.

Цитрин

Понякога наричан “камъкът на търговеца”, кристалът цитрин може да озари някои от най-мрачните ви дни. Сияйното му жълто и оранжево оцветяване предвещава лечебните му свойства за притежателя на този камък. Той е известен с това, че зарежда душата с енергия и събужда съзнанието ви за положителните неща в живота ви, като ви носи по-оптимистична нагласа, докато вървите напред по пътя си. Може да се носи като висулка или пръстен.

Рубин

Също свързан с елемента Огън, скъпоценният камък рубин разпалва отново страстта и ентусиазма в живота на Стрелеца, който може да се чувства демотивиран или посивял. Той може да ви помогне да се върнете на правилния път и да постигнете личните си цели, като ви вдъхне самоувереност в сърцето и събуди желание за живот. Обикновено се носи като гривна или като пръстен на дясната ръка.

Содалит

Красив тъмносин камък, който е особено благоприятен за тези, които са по-чувствителни към енергиите, които носи сезонът на Стрелеца. Содалитът засилва интуицията и внася яснота в ума, като подсилва духовната страна на Стрелеца. Трябва да се стремите да носите този успокояващ камък като обеци или колие, за да привлечете по-внимателен подход към ситуациите в ежедневието си.

Танзанит

Този кралски син и лилав скъпоценен камък е желан кристал за Стрелеца. Той подкрепя духовната им страна и подпомага пътуването им към постигане на по-високо ниво на съзнание. В периоди на напрежение и тревожност носенето на танзанит може да облекчи този негативен натиск и вместо това да осигури успокояващо състояние на духа. Дръжте този кристал близо до гърлото и гърдите си под формата на висулка, за да увеличите максимално лечебните му способности.

Циркон

Цирконът е минерал, който може да бъде открит в много естествени цветове, включително златист, кафяв, зелен и безцветен. Цирконът е популярен сред пътешествениците и авантюристите поради защитните качества на този камък. Затова носенето му може да се окаже доста ценно, когато сте изправени пред несигурни ситуации. Този кристал внушава истинност на притежателя си и балансира физическите, емоционалните и духовните елементи на съществото.

Кои кристали трябва да избягва Стрелецът?

Няма много кристали, които да се избягват от Стрелеца, но няколко примера, от които трябва да се пази, са:

Перли

Перлите са свързани с Венера и Луната и са по-подходящи за слънчевите знаци. Те трябва да се носят от Стрелеца само при специални обстоятелства. За Стрелеца носенето на Перли може да допринесе за появата на кошмари и повишено психическо напрежение и стрес.

Диаманти

Носенето на диамант като Стрелец не се препоръчва. Диамантите са благословени от управляващата ги планета Венера, която е вредна за асцендентите Стрелци. За Стрелеца Диамантът е обратното на благоприятния и вместо това може да донесе неприятности с финансите и здравето, което го прави не подходяш като кристал за пари.

Не сте Стрелец?

Разберете кои са най-мощните кристали за различни обстоятелства или открийте рождения си зодиакален камък и проучете лечебните кристали, които благоприятстват вашия звезден знак.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu