fbpx

Зодиакални скъпоценни камъни и кристали за зодия Телец

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
zodiakalni skapocenni kamani kristali za zodia telec

Телецът (латински “Taurus”) е вторият зодиакален знак от астрологичния календар и се управлява от планетата Венера. Този земен знак е изобразяван като бик, който представлява Зевс по време на отвличането на Европа. В тази статия ще разгледаме значенията зад рождените камъни на Телеца и други лечебни кристали, които един Телец трябва да носи.

  • Зодиакален знак: Телец
  • Дати: 21 април – 20 май
  • Символ: Бик
  • Зодиакален елемент: Земя
  • Свързан цвят: Зелено
  • Съвместими зодиакални знаци: Скорпион, Дева, Козирог
  • Личностни черти на Телеца: Интелигентен, земен, трудолюбив и лоялен

Кой е рожденият камък на Телеца?

Много зодиакални знаци имат два рождени камъка: по един за всеки месец, през който преминава знакът. При Телеца обаче случаят не е такъв. Въпреки че сезонът на Телеца започва в края на април и завършва в края на май, има само един основен рожден камък за Телците – Изумрудът.

Изумруд

Emerald - telec

Изумрудът е известен като основен рожден камък за Телеца. Този великолепен зелен скъпоценен камък е разновидност на берила и е бил носен от владетели на различни световни цивилизации в продължение на хиляди години, включително от Клеопатра. И до днес камъкът се свързва с просперитет и богатство. Освен че е рожденият камък на Телеца, смарагдът е свързан и с управляващата планета на Телеца – Венера, което го прави идеален за родените под този зодиакален знак.

Що се отнася до лечебните свойства, Изумрудът стимулира сърдечната чакра и лекува емоциите и сърцето на Телеца. Този камък насърчава безусловната любов в приятелствата и взаимоотношенията, като в основата му е лоялността. Носенето на смарагд може да даде на мотивирания и трудолюбив тавриец необходимия прилив на енергия, за да изпълни дадена задача, като внася позитивизъм във всяко действие.

Кои са най-добрите кристали за Телец?

Много други кристали също могат да обогатят живота на един Телец. Изброените по-долу скъпоценни камъни са едни от най-съвместимите за този зодиакален знак и – когато се комбинират – създават мощна колекция.

Аквамарин

Aquamarine - telec

Използвайки мощната енергия на океана, аквамаринът успокоява интензивните емоции, които могат да се натрупат в съзнанието на Телеца. Той учи човека да се отпусне и да се носи по течението на живота, вместо да се впуска в ненужен стрес. Така токсичността се отмива и носителят остава с много по-ясен и отворен ум,

Топаз

Topaz - telec

Топазът пречиства ума, като помага на телците да подобрят концентрацията си. Той успокоява и презарежда тялото и ума и насочва лечебната си енергия към областите, които се нуждаят най-много от нея. Топазът се смята и за щастлив камък за таврийците, който носи здраве и изобилие в живота им. Носенето му на врата може да покани кристала да активира гърлената чакра, което позволява по-добра комуникация.

Карнеол

Carnelian - telec

Наситено оранжевият кристал карнеол предизвиква увереност у тихите таври, като им помага да преодолеят страховете си и да направят първата крачка към постигането на мечтата на живота си. Този камък е свързан с предприемането на действия и предаването на това чувство и мотивация на своя притежател. Същевременно той ги вдъхновява да бъдат отворени за духовна трансформация.

Аметист

Amethyst 2 - telec

Този кристал защитава и пази телците от нежелан стрес и негативни недоброжелатели. Известно е също, че облекчава носещия го от симптомите на безсъние, които могат да бъдат чести за отдадените и изключително трудолюбиви телци. Въпреки че аметистът осигурява одеяло на сигурност, той също така насърчава своя притежател да излиза от зоната си на комфорт от време на време.

Розов кварц

Rose Quartz - telec

Камъкът на любовта и емоционалното изцеление. Кристалът Розов кварц е един от тези, които не бива да се пропускат в кристалната колекция на телеца. Най-забележителното му качество е, че може да обгърне притежателя си с лечебни енергии, осигурявайки така необходимия комфорт по време на скръб. Той също така насърчава грижата за себе си и напомня на притежателя си да отделя време за себе си по време на натоварения си график.

Малахит

Malachite 2 - telec

Малахитът действа като защитник на телеца. Този тъмнозелен декоративен камък събира и изхвърля негативните енергии, като укрепва аурата на притежателя си, създавайки непробиваем щит. Той също така им помага да се сбогуват със самоограничаващите се убеждения, проправяйки им път към нови възможности и достигане на по-големи висоти. Носенето на малахит в огърлица държи този лечебен кристал близо до сърцето ви, като му позволява да енергизира сърдечната чакра.

Перидот

Peridot - telec

Естествено е телцте да се страхуват от промените и да се противопоставят на движението напред, след като са се установили в зоната си на комфорт. Носейки зелен перидот обаче, тези ограничаващи убеждения бавно се разтварят, създавайки свеж нов начин на мислене, изпълнен с оптимизъм и радост от живота. Този кристал също така символизира целенасоченост и целеустременост, като дава на своя притежател енергията и издръжливостта да продължи да работи за постигане на целите си в живота.

Лапис лазули

Lapis Lazuli - telec

Мъдростта на таврийците се споделя с лапис лазули, наричан Камък на мъдростта. Когато телецът носи лапис лазули, се стимулира чакрата на третото око, което освобождава интуицията, истината и психическите способности. Тези дарби позволяват на телеца да разбира по-добре собствените си сили и да вижда нещата по-обективно, което води до по-добра преценка и вземане на решения.

Кои кристали трябва да избягва Телецът?

Изолирани, повечето кристали носят собствено богатство и дарове. Въпреки това, като Телец, може да пожелаете да избягвате съчетаването на определени кристали, тъй като може да се окаже, че се сблъсквате с ненужна негативност и проблеми.

Карнеол и аметист

Amethyst - telec

Carnelian 2 - telec

Както е описано по-горе, карнеолът и аметистът имат свои собствени специални лечебни свойства, които могат да помогнат на телеца да се чувства сигурен и уверен. В идеалния случай обаче тези кристали трябва да се носят отделно. Смята се, че енергията се повишава от карнеола и се успокоява от аметиста, така че комбинирането им може да доведе до безпорядък и объркване.

Тигрово око и малахит

Tigers eye - telec

Malachite - telec

Тигровото око може да помогне на телците да се чувстват защитени и в безопасност, укрепвайки вътрешната им сигурност. Когато обаче този камък се съчетае с малахит, възникват конфликти. Въпреки индивидуалните си качества тези два камъка са в конфликт, тъй като единият се опитва да насочи енергията и да я превърне в нещо полезно, а другият се опитва да я блокира. В идеалния случай таврийците трябва да държат тези два скъпоценни камъка отделно.

Не сте Телец?

Разберете кой е вашият зодиакален рожден камък и проучете най-мощните кристали, които благоприятстват вашия звезден знак:

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu