fbpx

Зодиакални скъпоценни камъни и кристали за зодия Везни

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
zodiakalni skapocenni kamani kristali za zodia vezni

Везните (латински “Libra”) са седмият зодиакален знак в астрологичния календар. Представен е със символа на везните, а управляващата му планета е Венера.

В тази статия ще разгледаме рождения камък на Везните и духовните значения, които той притежава, както и редица други лечебни кристали, които Везните трябва да носят!

  • Зодиакален знак: Везни
  • Дати: 22 септември – 23 октомври
  • Символ: Везни
  • Зодиакален елемент: Въздух
  • Свързан цвят: Розов/син цвят
  • Съвместими зодиакални знаци: Близнаци и Водолей
  • Личностни характеристики на Везните: Екстравертен, чаровен и пазител на мира

Кой е рожденият камък на Везните?

Опал

opal - vezni

Скъпоценният камък опал е специален камък за родените под знака на Везните, тъй като има същата управляваща планета като този зодиакален знак. Смята се, че кристалите, които имат връзка с определена планета, могат да служат като проводници за енергията, която пътува от планетата към камъка.

В хода на историята опалът е бил свързван с различни магически сили и лечебни свойства. За древните гърци този скъпоценен камък е носел дарбата на пророчеството, а в други части на Европа опалът е символизирал надеждата и смелостта.

За Везните опалът е символ на позитивност и зарежда притежателя си с нова енергия и жизненост. Той може да вдъхнови творчеството и да разшири интереса към изкуството и занаятите, позволявайки на Везните да задоволят вътрешното си дете и да почувстват как тежестта на житейските отговорности бавно отпада.

Кои са най-добрите кристали за Везни?

В допълнение към скъпоценния камък опал има много лечебни кристали, които Везните биха имали полза да притежават.

Лапис лазули

lapis lazuli - vezni

Лапис лазули е много полезен кристал за Везните, които могат да бъдат нерешителни, тъй като може да им помогне да придобият яснота по отношение на дадена ситуация и в крайна сметка да стигнат до решение. Той може да повиши смелостта и да се възползва от съществуващата сила на своя притежател, за да създаде в крайна сметка решителна нагласа, позволяваща на индивида да преследва желанията си с увереност.

Лунен камък

lunen kamak - vezni

Родените под знака на Везни са творчески личности по природа, а лунният камък е идеалният кристал, който засилва творческите им настроения и вдъхновява идеите им. Той е особено полезен за жените Везни, тъй като подкрепя женското овластяване и събужда божествената женственост в тях самите. Спокойната му природа и връзката му с Луната пораждат чувства на саморефлексия и позволяват на Везните да се отпуснат и да се доверят на съдбата си.

Тюркоаз

tiurkoaz - vezni

Въпреки че Везните по принцип са екстровертни и могат да бъдат много очарователни, те също имат моменти, в които общуването се оказва трудно. Носейки Тюркоаз, тази борба се преодолява по-лесно. Той поддържа гърлената чакра и облекчава всякакви умствени блокажи, позволявайки на Везните да свържат думите си по подходящ начин, така че намерението им да бъде предадено. Освен това носенето на тюркоаз балансира долните чакри и увеличава енергийните потоци в цялото тяло.

Розов кварц

rozov kvarc - vezni

Широко известен като кристал на любовта, Розовият кварц е чудесно допълнение към кристалната колекция на всяка Везна, независимо дали се надява да привлече любов от друг човек, да упражнява любов към себе си или да практикува безусловна любов. Той се свързва със сърдечната чакра, която управлява любовта и състраданието, и помага за изцеление на емоционални рани чрез практикуване на приемане. За Везните, които искат да задълбочат взаимоотношенията си, розовият кварц е благоприятен кристал за притежание.

Ахат

ahat - vezni

Ахатът е защитен камък за Везните. Връзката му с кореновата чакра му дава сили за заземяване, стабилност и сигурност. Този скъпоценен камък се използва и като талисман и предпазва притежателя си от увличане по негативни и натрапчиви мисли. Той ги заземява и им дава сили да преодолеят тези емоции. По-специално, ахатът трябва да бъде част от кристалната колекция на Везните, ако те желаят да повишат емоционалната си интелигентност и да постигнат духовно израстване.

Аквамарин

akvamarin - vezni

За Везните, които искат да внесат хармония в ежедневието си, Аквамаринът е най-добрият кристал за тази цел. Той има способността да отмива безполезните мисли, които обикновено водят до объркване, и оставя своя притежател да се чувства по-лек и по-малко стресиран. Носенето на Аквамарин може да помогне на Везните да вземат по-информирани решения. В резултат на това Везните са в състояние успешно да постигат целите си с по-ясен ум и балансирани емоции.

Сапфир

sin sapfir - vezni

Зодиакалният знак Везни се свързва с баланса и хармонията и се смята, че носенето на сапфир може да помогне за постигането на баланс и вътрешен мир на Везните, които се борят да регулират емоциите си. Сапфирът също така е тясно свързан с гърлената чакра, за която се твърди, че управлява общуването и себеизразяването – нещо, което Везните могат да намерят за трудно (въпреки външния си характер).

Кои кристали трябва да избягват Везните?

Различните кристали имат различни лечебни свойства и могат да се използват за различни цели. В резултат на това някои кристали може да не са подходящи за определени зодиакални знаци.

Топаз

sin topaz - vezni

Кристалът Топаз е красив скъпоценен камък, който притежава много лечебни качества. Този кристал обаче се управлява от планетата Юпитер. Случи се така, че Юпитер е в остри отношения с Венера, управляващата планета на Везните. Затова се препоръчва потомците на Везни да избягват да носят Топаз, тъй като могат да наследят негативните енергии, освободени от връзката между тези две планети.

Ахат с калцит

ahat - vezni

kalcit - vezni

Както споменахме по-рано в тази статия, ахатът е прекрасен скъпоценен камък за Везните и определено трябва да присъства в колекцията. Ако обаче се носи заедно с калцит, той може да наруши спокойствието им. Ахатът заземява своя притежател и му помага да управлява емоциите си, докато Калцитът се използва за стимулиране на творческия ум и повишаване на умствената енергия. Този сблъсък на лечебни свойства може да се превърне в проблем за Везните, ако кристалите са съчетани заедно.

Не сте Везни?

Разберете кой е вашият зодиакален рожден камък и проучете най-мощните кристали, които благоприятстват вашия звезден знак.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu