fbpx

Зодиакални скъпоценни камъни и кристали за зодия Водолей

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email
zodiakalni skapocenni kamani kristali za zodia vodolei

Водолей (латински “Aquarius”) е единадесетият зодиакален знак от астрологичния календар, кръстен на едноименното съзвездие. Управлява се от планетата Уран, въпреки че според по-традиционното мислене Сатурн също има много силно влияние.

  • Зодиакален знак: Водолей
  • Дати: 20 януари – 18 февруари
  • Символ: Водолей
  • Зодиакален елемент: Въздух
  • Свързан цвят: син
  • Съвместими зодиакални знаци: Близнаци и Стрелец
  • Личностни характеристики на Водолея: Открит, независим, интелигентен, оригинален и човеколюбив.

Кой е рожденият камък на Водолея?

Водолеят е сложен знак и – както подобава – Водолеите разполагат с богат списък от кристали, които са благоприятни за тях. Както при всички зодиакални знаци обаче, Водолеят преминава през два месеца и затова има два рождени камъка за Водолей: по един за всеки съответен месец.

Аметист

Аметистът е широко признат като основен рожден камък – или камък на силата – за Водолея и е особено силен, когато е съчетан с Водолей, който е роден през февруари.

Оскъдният цвят на този синьо-лилав камък е бил ценен от древните и е наситен с енергиите на Уран. Силно духовен, той е свързан с коронната чакра и чакрата на третото око. Често комбиниран с усилвателя Лапис Лазули, аметистът ще ви позволи да изострите интуицията си и да се свържете с висшия си Аз. Заради управляващото присъствие на Уран в техния знак Водолеите могат да бъдат склонни към чувство на нервност, но аметистът помага да се контролират промените в настроението и да се стабилизират емоциите.

Изпълнен с лечебна енергия, камъкът Аметист също така спомага за по-добър сън, по-спокоен ум и намаляване на тревожността. Той дори има способността да предпазва от мигрена. Родените под знака на Водолея обикновено притежават и психически способности, а този камък само подсилва това, което вече е налице.

Гранат

Гранатът често е признат за януарския рожден камък на Водолея и е мощен пробудител на чи или жизнената сила. Той подновява самочувствието и увереността и е много мощен камък за регенериране на енергията. Водолеите могат бързо да се изтощят в резултат на всички идеалистични и хуманитарни грижи, които са склонни да носят, така че гранатът им помага да се справят с тези препятствия.

Като свободолюбиви хора Водолеите понякога се борят и с ангажираността – не само в смисъл на взаимоотношения, но и когато следват плановете или мечтите си – и гранатът е известен с тази добродетел. Той е чудесен камък за спътник.

Водолеят е въздушен знак и затова родените под него могат да бъдат разбрани погрешно като малко откъснати от реалността. Затова гранатът е отличен спътник за тях, тъй като огънят му не само изчиства негативността, но и отваря сърцето за по-дълбока духовност. Тъй като е камък на страстта, смелостта и силата на волята, гранатът основно засилва положителните качества на Водолея и помага да се смекчат някои от отрицателните му качества.

Кои са най-добрите кристали за Водолея?

Креативни и мислещи по природа, Водолеите са склонни да водят изключително напрегнат живот и някои кристали допълват личността им по-добре от други. Макар че списъкът в никакъв случай не е изчерпателен, изброените по-долу кристали са едни от най-добрите за Водолеите, като им позволяват да използват максимално положителните си черти и да балансират отрицателните.

Кехлибар

Защитен “кристал” (въпреки че всъщност е вкаменена дървесна смола!) за ново начало, кехлибарът трансформира негативната енергия и носи емоционална стабилност и изцеление на Водолея, който е зает с опитите да промени света. Кехлибарът също така е свързан със сакралната чакра и чакрата на слънчевия сплит, които помагат да се вдъхне увереност и решителност. Както споменахме, Водолеят понякога може да се бори с ангажираността, така че този камък е идеален антидот за това.

Аквамарин

Морскозелен камък на смелостта, който в миналото е давал на моряците смелост да се изправят пред откритите води. Най-добре използван при пълнолуние, аквамаринът носи яснота на ума, прозорливост и увереност, както и резонанс с гърлената чакра, който ви позволява да изказвате лични истини. Тъй като Водолеите могат да бъдат склонни към интровертност, аквамаринът им дава възможност да се възползват от нея по всички правилни начини. Аквамаринът създава мост към сърдечната чакра, като помага за облекчаване на стреса от напрегнатия живот.

Черен оникс

Свързан с коренната чакра, черният оникс предпазва и помага за заземяване на излишната енергия. Затова цялата тази тревога или стрес, които произтичат от съмнения в себе си или от преумора, няма да могат да завладеят Водолея. Този камък свързва дуалностите в личността на индивида и насърчава самоосъзнаването. Древните цивилизации понякога са го възприемали негативно, но са пропускали факта, че този камък превръща слабостите в силни страни, като използва агресивните енергии. Черният оникс също така осигурява фантастична помощ, когато трябва да се освободите от болката на емоционална травма.

Хематит

Тежък, сребристо-сив (или червеникав) кристал от желязна руда, който заземява и детоксикира, хематитът (или хематитът) има име, което произлиза от гръцката дума за “кръв”. Този кристал има самолечебни свойства, които са подходящи за преодоляване на травми или самоналожени ограничения. Той ви свързва по-дълбоко с истинската ви цел, което изчиства объркването. В известен смисъл хематитът връща Водолея – въздушния знак – обратно на земята, като балансира идеализма с реалността. Той е камък за кореновата чакра, а също така блокира замърсяването с ЕМП, което се излъчва от електрическите устройства.

Яспис

Ясписът се среща в много цветове, но червената разновидност подхожда най-добре на Водолея. Този камък се свързва със сакралната и кореновата чакра, като заземява енергията и насърчава креативността и увереността в себе си. Наричан “камъкът на издръжливостта”, ясписът помага на въздушните Водолеи да се закрепят и да се предпазят от прегаряне. Полезен за изчистване на базовите чакри и известен като камък на късмета, който носи просперитет, ясписът се съчетава блестящо и с гранат!

Лунен камък

Лунният камък се свързва с лунния цикъл и женската енергия, като помага на Водолеите да се движат с променящите се сезони на живота. Когато летят високо в цикъла на свободата си, Водолеите понякога могат да се разочароват от желанието на света да поставя ограничения на целите им. Лунният камък ги учи да уважават (и да останат уверени в) циклите на промяна по същия начин, както Луната се променя и намалява. Той също така е чудесен камък за възстановяване на връзката на Водолея с неговите емоции, ако той загуби връзка със себе си или започне да се чувства изолиран.

Розов кварц

Камък на безусловната любов и хармонията, розовият кварц (известен още като розов кварц, хиалин кварц или ягодов розов кварц) помага за балансиране на сърдечната чакра и за изцеление на наранени емоции. Водолеите по природа са състрадателни и симпатични, виждат вътрешното добро в хората и редовно се посвещават на борбата със социалната несправедливост. Розовият кварц може да им помогне да се излекуват от ударите, които този път им нанася, като се увери, че няма да се изгубят толкова в грижите за другите, че да забравят любовта към себе си. Той също така предлага качества на нежност и разбиране, които допълват тяхната кауза.

Содалит

“Камъкът на поета”. Синьо-белият камък содалит притежава енергия, насочена към ума, която помага на Водолея да се съсредоточи върху ефективното управление на натоварените си графици и спазване на времето. Той също така стимулира творческите идеи, като същевременно засилва яснотата: ефективно подобрява концентрацията, запазването на знания и паметта. В допълнение към тези организационни качества содалитът също така помага на загрижените за себе си Водолеи да откриват съмишленици и приятелства и е свързан с гърлената чакра и чакрата на третото око.

Кои кристали трябва да избягват Водолеите?

Тигрово око

Връзката на Водолея със Сатурн означава, че Тигровото око трябва да се избягва. В зодиака Сатурн е враг на Слънцето, което означава, че енергийното поле на Водолея може да бъде силно нарушено от Тигровото око. Вероятно Водолеите ще се чувстват все по-развълнувани или склонни към избухливост, когато са в контакт с този камък.

Рубин

Рубинът е мощен символ на чистота и страст, но той черпи силата си от Слънцето. Както вече споменахме, Слънцето може да бъде зловредно за камъни, които имат какъвто и да е асцендент в Сатурн. Въпреки че хармонира с камъни на Водолея като гранат и аметист за целите на проявлението, ние не бихме препоръчали на Водолея да носи рубин.

Не сте Водолей?

Разберете кои са най-мощните кристали за различни обстоятелства или открийте рождения си зодиакален камък и проучете лечебните кристали, които благоприятстват вашия звезден знак.

Ние сме Блума – малка семейна компания, която планирахме през 2018. Много ни радва това, че не само работим за себе си, а и че цялото ни семейство работи в тандем.

Последвай ни
Скорошни статии

Когато купувате чрез връзки на нашия сайт, може да спечелим партньорска комисионна.

Виж нашите подаръци

Сподели статия:

Share on facebook
+Facebook
Share on whatsapp
+WhatsApp
Share on pinterest
+Pinterest
Share on email
+Email

Нямяш време? Свали тази статия и я разгледай офлайн по-късно.

Харесваш статиите? Не изпускай нито една!

Само ни кажи до кого да ги пратим!

Close Menu